Maaltijdboxen en je kookboeken.

Maaltijdboxen zijn gevarieerd samengestelde boodschappenpakketten met ingrediënten en vaak ook bijpassende recepten. Heb je een druk leven maar wil je wel graag zelf koken met verse ingrediënten dan kunnen maaltijdboxen (ook wel foodboxen genoemd) een uitkomst bieden.

Maaltijdboxen en je kookboeken.

Variatie

Het concept van maaltijdboxen bestaat alweer een tijdje en er is in de tussentijd veel variatie gekomen in het aanbod. Niet alleen zijn er veel verschillende bedrijven die maaltijdboxen aanbieden zoals bijvoorbeeld Albert Heijn (Allerhande Box), maar de boxen die ze aanbieden zijn ook veel gevarieerder geworden.

Waar je eerder niet veel te kiezen had, er was gewoon maar 1 box per week beschikbaar, kun ju nu kiezen uit een breed aanbod. Er zijn speciaal samengestelde boxen voor vegetariers, families, zwangere vrouwen, diabetes patienten, mensen die willen afvallen en mensen met een gluten allergie.

Keuze genoeg.

Recepten

De maaltijdboxen worden geleverd met recepten of kan je ze zelfs laten samenstellen op basis van recepten die je van te voren uitkiest. Supergaaf idee natuurlijk, foodboxen op maat. Maar de recepten waaruit je kan kiezen zijn zijn natuurlijk beperkt.

De boxen zijn gestandaardiseerd en kunnen niet willekeurige ingredienten bevatten. En dat is maar goed ook denk ik; hopelijk worden de beschikbare ingrediënten vooral geselecteerd op basis van lokale en seizoensargumenten.

Maaltijdboxen en HeerlijkZoeken

Maar misschien wil je wel een keer iets anders maken van de beschikbare ingrediënten. Stel je hebt een maaltijdbox samen laten stellen op basis van bepaalde recepten maar achteraf heb je toch niet zo’n zin in één of meer van deze recepten. Je hebt dan wel een koelkast vol met ingrediënten waar je wat mee moet.

Geen paniek! Je eigen kookboeken staan boordevol recepten met ingrediënten uit elk seizoen en met HeerlijkZoeken heb je die zo gevonden. Begin met de hoofdingrediënten zoals vlees, vis of de groenten; zaken als uien, knoflook en allerlei (gedroogde) kruiden kan je bewaren, die hoeven niet per se op te worden gemaakt. Binnen enkele minuten heb je recepten gevonden voor de belangrijkste ingrediënten in je maaltijdbox.

Bijvoorbeeld iets met kip en broccoli?

Photo by Sara Dubler on Unsplash