Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, gember, kruisbessen, mosterdzaad en vlierbloesemsiroop
Soort: chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, citroen, gemberpoeder, grof zeezout, hazelnoten, honing, kaneel, olijfolie, rozenwater, saffraan, scharrelkip, ui en zwarte peper
Soort: gevogelte
1 notitie
Ingrediënten: citroensap, coquilles, daikon, fijne kristalsuiker, galangal, gedroogde garnalen, granny smith, grof zeezout, knoflook, kruidnagel, olijfolie, palmsuiker, rijstazijn, rode chilipeper, rode peperkorrels, rode radijs, rood minisnijbietblad, tamarindewater, thaise sjalotjes, veldsla, vissaus en zonnebloemolie
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: doorregen spek, fijne kristalsuiker, gedroogde bosbessen, gedroogde morellen, gorgonzola, jonge spinazie, laurier, olijfolie, puy-linzen, rodewijnazijn, sjalotten, zout en zwarte peper
Soort: vlees
Ingrediënten: boter, citroen, griekse yoghurt, haverkoekjes, honing, poedersuiker, roomkaas, taart, tijmblaadjes en witte chocolade
Ingrediënten: ananas, fijne kristalsuiker, gember, kokosroom, palmsuiker, pandanbladeren, sojamelk, vege-gel en zout
Keuken: Aziatisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, daikon, kiemgroente, knoflook, komijnzaad, koriander, minipomodori, peterselie, raapzaadolie, spinazieblaadjes, wittewijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, ei, eiwit, fijne kristalsuiker, goudreinet, kaneel, lichte ruwe rietsuiker, olijfolie, poedersuiker, roomkaas, sultana's, vanillestokje, zout en zuiveringszout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: chilivlokken, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, rode linzen, tomatenblokjes, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: soep/bouillon
1 notitie
Ingrediënten: citroen, korianderzaad, selderijknol en zeezoutvlokken
Soort: vegan / vegetarisch / Gegaarde groenten
Ingrediënten: basilicum, chilivlokken, dille, gemalen geelwortel, laurier, manukahoning, olijfolie, pecorino fiore sardo, peterselie, puylinzen, radicchio, rodewijnazijn, walnoten, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroen, doperwten, groene chilipepers, ingemaakte citroen, koriander, koriandersap en nieuwe aardappels
Soort: aardappelgerecht / Gegaarde groenten
Ingrediënten: basilicum, basilicumcress, boter, bramen, cacao nibs, dadelsiroop, fijne kristalsuiker, granaatappelmelasse, griekse yoghurt, grof zeezout, hertenfilets, jeneverbessen, knoflook, ongezouten pindas, port, rode wijn, rodewijnazijn, rozemarijn, stemgember, tijm, zonnebloemolie en zwarte peper
Soort: wild
Ingrediënten: basmatirijst, berberisbessen, boter, dille, dragon, kervel, pistachenoten, saffraandraadjes, witte peper en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch / Iraans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroen, granaatappelpitten, groene tahinsaus, grof zeezout, olijfolie, peper, peterselie en zeebrasemfilets
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bosui, fijne kristalsuiker, gember, gezouten pinda's, grof zeezout, kokosvruchtvlees, koriander, limoen, limoensap, makreelfilet, mirin, munt, olijfolie, palmsuiker, rijstazijn, rode chilipeper, vissaus en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroen, dijonmosterd, fijne kristalsuiker, gember, grof zeezout, limoen, mango, minikomkommer, olijfolie, papaja, pistachenoten, rode chilipeper, rode ui, thaise vissaus, tonijnfilet en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, brocciu, citroen, courgettebloemen, ei, feta, knoflook, munt, olijfolie, pecorino, peterselie, pijnboompitten, rode ui, roomboterbladerdeeg, salie, snijbietbladeren, zout en zwarte peper
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, boter, crème fraîche, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, pastinaak, pompoen, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi