Nigella Lawson

Nigella Lawson

We hebben 39 boeken van Nigella Lawson waarvan 3 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Nigella Lawson? Registreren is gratis!

Nigella Lucy Lawson (Londen, 6 januari 1960) is een Engelse presentatrice en publiciste, vooral bekend van haar kookrubrieken en kookprogramma’s.

Nigella is de dochter van Nigel Lawson (Baron Lawson van Blaby) en Vanessa Salmon (overleden aan leverkanker op 48-jarige leeftijd). Andere kinderen uit dit huwelijk zijn Dominic (1957, tot 2005 werkzaam als redacteur van The Sunday Times), Thomasina (1962, overleden in 1994 aan borstkanker) en Horatia (1966). Nigella Lawson studeerde middeleeuwse en moderne talen aan de Universiteit van Oxford[1][2], waarna ze zich begaf op het gebied van journalistiek. Ze heeft hier een aantal bijdragen geleverd, onder andere als assistent literair redactrice bij The Sunday Times, en later als freelancer bij The Guardian, The Daily Telegraph en Time Magazine.

Haar binding met koken en de media begon toen zij columniste van de restaurantrubriek werd in The Spectator en later bij Vogue. In 1998 werd haar eerste kookboek gepubliceerd: Hoe te eten. Daarna presenteerde ze in 2001 op Channel 4 een kookprogramma genaamd Nigella bites, gevolgd in 2002 door Forever summer with Nigella.

bron: Wikipedia

Boeken van Nigella Lawson

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Nigella Lawson

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Stemgember gemberkoek

Ingrediënten:
basterdsuiker, black treacle, boter, dubbelkoolzure soda, ei, gemberpoeder, gemengde specerijen, golden syrup, kaneel, melasse, stemgember, volle melk en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch / snack of tussendoortje uit Nigella Express:

Pizza van naan

Ingrediënten:
fontina, naan, paddenstoelen, tijm en tomatenpulp

Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Kerstkoningin alles puddingen

Ingrediënten:
boter, ei, golden syrup, kristalsuiker, marmelade, oranjebloesemwater, pandoro, sinaasappel en volle melk

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Fazant met gin en martini

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, fazant, gin, jeneverbessen, kastanjechampignons, knoflook, laurier, martini rosso, mini-uitjes, olijfolie, pancetta, peperkorrels, portobello's, sinaasappel, sojasaus en ui

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella bijt:

Varkentjes in dekentjes

Ingrediënten:
bonen, ei, goudse kaas, pasta, red leicester, varkensworstjes, volle melk, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Drinken uit Nigella Express:

Martini-olijven

Ingrediënten:
chilipeperolie, gin, groene olijven, vermout en wodka

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Latkes

Ingrediënten:
aardappel, ei, matsemeel, ui en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Crêpes parmentier met gemarineerde gerookte schelvis

Ingrediënten:
bieslook, bloem, bloemige aardappel, citroen, crème fraîche, double cream, ei, eiwit, gerookte schelvis, koriander, melk, olijfolie, plantaardige olie, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Passievruchtenfool

Ingrediënten:
citroensap, cointreau, double cream, passievrucht en poedersuiker

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Basisrecept uit Hoe te eten:

Italiaanse bouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsschenkel, kippenkarkas, kippenvleugels, knoflook, laurier, peterselie, piepkuiken, prei, runderschenkel, tomaat, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Diner / lunch / nagerecht uit Nigella bijt:

Turks-fruitsyllabub

Ingrediënten:
citroensap, cointreau, double cream, fijne tafelsuiker, oranjebloesemwater, pistaches en rozenwater

Keuken:
Turks
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Diner / nagerecht uit Nigella Express:

Glitterdessert van chocola

Ingrediënten:
bloem, boter, crunchie-reep, dubbelkoolzure soda, ei, pure chocolade en suiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Alle recepten van Nigella Lawson