Christian Weij - Verrot lekker

Verrot lekker

zelf fermenteren eenvoudig, lekker en gezond

Een boek van Christian Weij

We hebben 145 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Verrot lekker, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over Verrot Lekker

“Fermenteren is een opvallende trend. We zien topchefs als Jonnie Boer heel erg in de weer met fermenteren.” Hans Steenbergen, Foodtrendwatcher of the year. Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die helemaal terugkomt. Het past in de trend van gezond en het verduurzamen van voedsel. Alles wat we lekker vinden, is vaak gefermenteerd. Zoals: vanille, koffie, wijn, bier, kaas, brood, peper, etc. Het enige wat je nodig hebt is zout, water, groente (of fruit), steriele potten en tijd. Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen aan de orde: niet alleen groente en fruit, ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Auteur Christian Weij geeft je zijn basisregels en maakt je thuis in de wereld van het fermenteren. Weij: “Neem een witte kool. Die kun je natuurlijk gewoon laten rotten, maar dan kun je hem na een week of zes weggooien. Je kunt hem ook gecontroleerd laten rotten: als ik er zout bij breng, kan de melkzuurbacterie als enige overleven en die zet de koolhydraten om in melkzuur. En zo ontstaat zure kool.”

Boekrecensie

Verrot lekker geïndexeerd.

Yvette van Boven liet in een tv-uitzending zien hoe de Romeinen vroeger vissaus (ook wel garum genoemd) maakten. Door verse vis in stukjes gesneden met 15% zout 6 maanden in een pot te laten staan, krijgen ‘goede’ bacteriën het voor het zeggen boven hun ‘slechte’ neefjes, en wordt de vis langzaam omgezet in een diepe, rijke vissaus. Fermenteren heet dat.
Lees meer…

Video’s


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Verrot lekker

Een greep uit de 145 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Anko

Ingrediënten:
adukibonen, suiker en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Pittige radijsjes

Ingrediënten:
chilivlokken, kardemompeulen, korianderzaad, radijsjes en zeezout

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Verrot lekker:

Droge worst

Ingrediënten:
buikspek, cayennepeper, karnemelk, kleurzout, knoflookpoeder, paprikapoeder, suiker, varkensdarm, varkensschouder en zeezout

Soort:
vlees
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Yoghurt-komijndip

Ingrediënten:
crème fraîche, komijnzaad, peper, yoghurt en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Drinken uit Verrot lekker:

Bataatprik

Ingrediënten:
anijspoeder, citroen, gember, kaneel, karnemelk, suiker en zoete aardappel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Zoetzure augurken

Ingrediënten:
augurk, dille, dragon, suiker, witte wijnazijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Spek

Ingrediënten:
baking soda, buikspek, rozemarijn, tijm, zeezout en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Verrot lekker:

Lardo

Ingrediënten:
knoflook, rozemarijn, rugvet, zeezout en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Mijn kimchi

Ingrediënten:
ansjovis, bosui, bruine suiker, chinese kool, gember, knoflook, maïzena, radijs, rode paprika, sambal, sjalot, tomatenpuree, vissaus, wortel en zeezout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 145 recepten in dit boek