David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Anatolië

de avontuurlijke Turkse keuken

Een boek van David Dale en Somer Sivrioglu

We hebben 171 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Anatolië, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

‘Turken houden van goed eten. Bij het ontbijt praten ze al over wat ze ‘s avonds zullen eten’, aldus de
Turkse chef Somer Sivrioglu, auteur van Anatolië. Met dit rijk geïllustreerde kookboek ontdek je de avontuurlijke Turkse keuken.

Sivrioglu en David Dale beschrijven en tonen 140 traditionele en eigentijdse recepten, van de grootse banketten uit het Ottomaanse Rijk tot de pittige snacks in de voedselkraampjes in de straten van Istanbul, van de beroemde ontbijten aan de verre oostgrens tot de mezzes met vis in de Egeïsche kuststreek.

Ook worden de rituelen, mythen, de grappen en de volkswijsheden die schuilgaan achter 3000 jaar geschiedenis van de Anatolische kookkunst prijsgegeven. Daarnaast is Anatolië een ode aan het hedendaagse Turkije, dat met de vele schitterende foto’s op een indrukwekkende manier in beeld wordt gebracht.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Anatolië

Een greep uit de 171 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Asure - Pudding van Noach

Ingrediënten:
blanke amandelen, gedroogde abrikozen, gedroogde kikkererwten, gedroogde vijgen, granaatappelpitten, hazelnoten, honing, kaneel, krenten, kruidnoten, maïzena, melk, parelgort, pistachenoten, rozijnen, sesamzaad, sinaasappelschil, suiker, walnoten en witte bonen

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Middernachtexpress

Ingrediënten:
cognac, kahlua, pashmak, raki en turkse koffie

Keuken:
Turks
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Ôrdek sarma - Snijbietpakketjes met eend

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, chilipoeder, droge sherry, eendenbout, freekeh, gedroogde zuurbessen, kaneelpoeder, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, paprikapuree, rode paprika, snijbietblad, tomatenpuree, ui en yoghurtsaus

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Tamarasaus

Ingrediënten:
citroenen, harderkuit, knoflook, olijfolie, plantaardige olie en witbrood

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Zeebrasem in knolselderijmelknog invullen

Ingrediënten:
bieslook, bladselderij, citroensap, dragon, droge witte wijn, kapperappeltjes, knolselderij, melk, slagroom, snijbiet, witte ui en zeebrasem

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Türlü - stoofpot van zomergroenten

Ingrediënten:
aubergine, courgette, gemberwortel, groene puntpaprika, knoflook, okra, olijfolie, rijstpilav, rode paprika, sperziebonen, tomaten, ui, vastkokende aardappel en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

vTulumba - Ottomaanse donuts

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, griesmeel, maïzena, plantaardige olie en suiker

Keuken:
Turks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Somon pastirma - Zalmpastirma en babycourgette

Ingrediënten:
citroensap, courgette, dille, fijne kristalsuiker, gedroogde yoghurtkaas, gemalen fenegriek, grof zout, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, mild paprikapoeder, olijfolie, scherp paprikapoeder en zalmfilet

Keuken:
Turks
Toon alle 171 recepten in dit boek