Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Tomaten

75 verrassende recepten met tomaten in de hoofdrol

Een boek van Jenny Linford en Ryland Peters & Small

We hebben 74 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Tomaten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

75 verrassende recepten met tomaten in de hoofdrol
Rauw in salades, als een scherpe salsa, gekookt in een rijke saus, uit de oven, zongedroogd… hoe je tomaten ook eet, geen enkel ander ingrediënt is zo veelzijdig. Ontdek meer over deze sappige vrucht en haar toepassingsmogelijkheden. Jenny Linford vertelt het verhaal van de tomaat, van oorsprong tot heden, en laat zien welke variëteiten en zaden er zijn, inclusief oude rassen. Ook geeft ze praktische tips voor het kweken, behandelen, bewaren en laten rijpen van tomaten.
Haar passie voor de unieke smaak van de tomaat deelt ze in meer dan 75 recepten vanuit de hele wereld, zowel klassieke als nieuwe.
* 75 makkelijke recepten met tomaten
* Tomaten zijn gezond, overal goed verkrijgbaar en erg lekker
* Met informatie over variëteiten en zaden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Tomaten

Een greep uit de 74 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Bijgerecht uit Tomaten:

Thaise tomatensalade

Ingrediënten:
basilicum, courgette, kerstomaat, limoen, pinda’s, rijstazijn, sugarsnaps, thaise vissaus, wortel en zoete chilisaus

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Bijgerecht uit Tomaten:

Tomatenketchup

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gemberpoeder, kruidnagels, mosterdpoeder, passata, peper, selderijzaad, steranijs, zout en wittewijnazijn

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / bijgerecht uit Tomaten:

Tomatenpilav met amandelen

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, amandel, kaneelstokje, kardemompeulen, sjalot, tomatenpuree, verse koriander en zout

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Romataartjes

Ingrediënten:
bloem, dragonblaadjes, eidooier, boter, romatomaat, versgemalen zwarte peper, zachte geitenkaas, zout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Recept uit Tomaten:

Passata

Ingrediënten:
gehakt, laurierblad, olijfolie, bleekselderij, suiker, knoflook, tijm, tomaten, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Gegrilde forelfilets met sauce vierge

Ingrediënten:
boter, dragonblaadjes, extra vergine olijfolie, gladde peterselie, rodewijnazijn, sjalot, tomaten, basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Bijgerecht uit Tomaten:

Zongerijpte tomaten

Ingrediënten:
basilicum, olijfolie, oregano, suiker, tomaten en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Puylinzen in salie-tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, puylinzen, salieblaadjes, rode wijn, bleekselderij, tomaten uit blik, vlees, worsten, wortel, zout en zwarte peper

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Bijgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tomatenfattoush

Ingrediënten:
citroen, gemalen sumak, gladde peterselie, komkommer, lente-ui, olie, radijsjes, tomaten en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Focaccia met kerstomaten en olijven

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, grof zeezout, instantgist, kerstomaat, water, suiker, tijm, zout, witbroodmeel en zwarte olijven

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Bijgerecht uit Tomaten:

Pittige rode tomatenchutney

Ingrediënten:
gehakt, kaneelstokje, kardemompeulen, kruidnagels, moesappels, tomaat, rode chilipeper, suiker, sultanarozijnen, knoflook, zout, uien, wittewijnazijn en wortel

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Auberginelasagne

Ingrediënten:
aubergines, bloem, boter, gehakt, lasagnevellen, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, knoflook, tomaten, ui, basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Ontbijt / brunch / lunch uit Tomaten:

Menemen

Ingrediënten:
aleppo-pepervlokken, eieren, boter, gladde peterselie, groene paprika, lente-uitjes, olijfolie, tomatenpuree, verse tijmblaadjes, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Turks
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Patatas bravas

Ingrediënten:
gedroogde rode chilipeper, olijfolie, romatomaten, scherp paprikapoeder, sherryazijn, sjalot, knoflook, vastkokende aardappels, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Ontbijt / brunch / bijgerecht uit Tomaten:

Duivelse tomaten

Ingrediënten:
broodkruimels, cayennepeper, dijonmosterd, suiker, knoflook, trostomaten en wittewijnazijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Bijgerecht uit Tomaten:

Kachumber

Ingrediënten:
citroen, groene chilipeper, komijnzaad, komkommer, sjalot, tomaten, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Lunch / buffet / bijgerecht uit Tomaten:

Panzanella

Ingrediënten:
basilicum, boerenbrood, extra vergine olijfolie, paprika, kappertjes, tomaat, rode ui, rodewijnazijn, suiker, knoflook, zout, versgemalen zwarte peper en wittewijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tomaten-pompoensoep

Ingrediënten:
boterpompoen, gehakt, groentebouillon, kippenbouillon, olijfolie, tomaat, sinaasappel, tijm, knoflook, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Toon alle 74 recepten in dit boek