L. Esquivel - Rode rozen en tortilla's

Rode rozen en tortilla's

Een boek van L. Esquivel

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Rode rozen en tortilla’s, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Laura Esquivel Rode rozen en tortilla’s Mexico, 1910. Door de familietraditie veroordeeld ongehuwd te blijven, kan Tita alleen met haar Pedro communiceren door de maaltijden die ze bereidt. Zo veroorzaken Tita’s bittere tranen in de bruidstaart een catastrofe op Pedro’s huwelijksfeest, en stort haar zuster zich na het eten van de gestoofde kwartels in de armen van een revolutionair. Rode rozen en tortilla’s is zo niet alleen een magisch verhaal over een hartstochtelijke liefde, maar is tevens een unieke culinaire roman.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Rode rozen en tortilla´s:

Driekoningenkrans

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gekonfijte vruchten, melk, oranjebloesemwater, suiker, gist en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / feestdagen
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / voorgerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Ossestaartsoep

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, morita chilipeper, ossestaart, sperziebonen, tomaat en ui

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / hoofdgerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Champandongo

Ingrediënten:
amandelen, kippenbouillon, komijn, maistortilla, manchego, mole, olie, rundergehakt, suiker, sukade, tomaat, ui, varkensgehakt, walnoten en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / hoofdgerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Kalkoen met mole van chili en chocolade

Ingrediënten:
amandelen, anchopeper, anijszaad, bittere chocolade, boter, chilizaadjes, kalkoen, kalkoenbouillon, kaneel, knoflook, kruidnagel, mulato chilipeper, pasilla chilipeper, peper, pinda, sesamzaad, suiker, ui, wijn en witbrood

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Basisrecept uit Rode rozen en tortilla´s:

Chocolade

Ingrediënten:
caracas cacaobonen, maracaibo cacaobonen, soconusco cacaobonen en suiker

Keuken:
Mexicaans
Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / hoofdgerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Gevulde paprika´s

Ingrediënten:
amandelen, appel, granaatappel, groene paprika, komijn, pecannoten, perzik, rozijnen, rundergehakt, suiker, sukade, tomaat, ui, verse kaas, walnoten, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Lunch / lunchgerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Kerstbroodjes

Ingrediënten:
chorizo, sardientjes uit blik, serrano chilipeper, ui en witte bolletjes

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht