L. Esquivel - Rode Rozen En Tortilla's

Rode Rozen En Tortilla's

Een boek van L. Esquivel

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Rode Rozen En Tortilla’s, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Mexico, 1910. Op een haciënda woont Mama Elena met haar drie dochters. Tita, de jongste dochter, wordt door de familietraditie gedwongen ongehuwd te blijven, terwijl haar zuster Rosaura met Pedro trouwt. Tita kan slechts vanuit de keuken met haar onbereikbare geliefde Pedro communiceren ‘door de maaltijden die zij bereidt. De gerechten van Tita hebben een magische uitwerking: haar tranen in de bruidstaart veroorzaken een catastrofe op de bruiloft van kosaura, en na het eten van kwartels stort haar zuster Gertrudis zich in de armen van een revolutionair. In deze geïllustreerde editie zijn de maaltijden van Tita bewerkt tot twaalf recepten voor in de eigen keuken, met uitgebreide kookaanwijzingen. In nauw overleg met Laura Esquivel hebben Mecky van den Brink en Her jobse de betovering van het verhaal weten te vangen in onverwachte beelden van het hedendaagse Mexico. Door het bewerken van foto’s en materialen van markten, doopfeesten, huwelijken en begrafenissen is een uniek boek ontstaan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / voorgerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Ossestaartsoep

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, morita chilipeper, ossestaart, sperziebonen, tomaat en ui

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Lunch / lunchgerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Kerstbroodjes

Ingrediënten:
chorizo, sardientjes uit blik, serrano chilipeper, ui en witte bolletjes

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Rode rozen en tortilla´s:

Driekoningenkrans

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gekonfijte vruchten, melk, oranjebloesemwater, suiker, gist en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / feestdagen
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / hoofdgerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Kalkoen met mole van chili en chocolade

Ingrediënten:
amandelen, anchopeper, anijszaad, bittere chocolade, boter, chilizaadjes, kalkoen, kalkoenbouillon, kaneel, knoflook, kruidnagel, mulato chilipeper, pasilla chilipeper, peper, pinda, sesamzaad, suiker, ui, wijn en witbrood

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / hoofdgerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Gevulde paprika´s

Ingrediënten:
amandelen, appel, granaatappel, groene paprika, komijn, pecannoten, perzik, rozijnen, rundergehakt, suiker, sukade, tomaat, ui, verse kaas, walnoten, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Basisrecept uit Rode rozen en tortilla´s:

Chocolade

Ingrediënten:
caracas cacaobonen, maracaibo cacaobonen, soconusco cacaobonen en suiker

Keuken:
Mexicaans
Soort:
zoet / chocolade
Een recept uit L. Esquivel - Rode rozen en tortilla´s

Diner / hoofdgerecht uit Rode rozen en tortilla´s:

Champandongo

Ingrediënten:
amandelen, kippenbouillon, komijn, maistortilla, manchego, mole, olie, rundergehakt, suiker, sukade, tomaat, ui, varkensgehakt, walnoten en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis