Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Culinaria Italia

Italiaanse specialiteiten

Een boek van Claudia Piras en Ruprecht Stempell

We hebben 396 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Culinaria Italia, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het “land waar de citroenen bloeien” was ook voor Goethes tijd al een fascinerend reisdoel. De rijke cultuur en het afwisselende landschap van Italië hebben kunstenaars en schrijvers voortdurend aangetrokken en geïnspireerd. Sinds de tijd van de vormingsreizen naar de klassieke plaatsen op het Apenijnse schiereiland hebben steeds meer toeristen hun liefde voor dit land ontdekt. De ars vivendi van zijn temperamentvolle bewoners heeft naast de cultuurschatten een blijvende indruk achtergelaten. Inmiddels is de eenvoudige en tegelijk fantasierijke Italiaanse keuken een onderdeel van het leven van ontelbare Italië-bezoekers geworden.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Culinaria Italia

Een greep uit de 396 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Italia:

Slangenkoeken - serpentone delle monache

Ingrediënten:
amandelen, appel, bloem, eidooier, extra vergine olijfolie, gedroogde pruimen, gedroogde vijgen, grofkorrelige suiker, pijnboompitten, rozijnen, suiker, vin santo, walnoten en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Soufflé van boetweitpasta - pizzoccheri

Ingrediënten:
aardappel, boekweitmeel, boter, ei, knoflook, melk, parmezaanse kaas, pittige kaas, savooiekool, tarwebloem, salie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / tussengerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Stokvispuree - baccalà mantecato

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, nootmuskaat, peper, stokvis, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gevulde deegkussentjes - pansoti

Ingrediënten:
bloem, boragie, ei, friséesla, knoflook, majoraan, parmezaanse kaas, ricotta, snijbiet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Pasta met bonen - past e fagioli alla veneta

Ingrediënten:
bleekselderij, doorregen spek, gedroogde bonen, tagliatelle, ui, versgemalen zwarte peper, wortel, zout en zwoerd

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Paastaart - torta pasqualina

Ingrediënten:
bloem, eieren, extra vergine olijfolie, kaas, kruidnagel, majoraan, paneermeel, peper, rucola, snijbiet, spinazie, ui, verse geitenkaas, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Lasagne al forno - lasagne uit de oven

Ingrediënten:
bloem, bolognesesaus, boter, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / tussengerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Risotto met inktvisinkt - risotto nero

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, inktvis met inkt, knoflook, olijfolie, peper, ui, verse peterselie, vialone rijst, visbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto / rijst
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Pizza met mosselen - pizza alle cozze

Ingrediënten:
aardappel, extra vergine olijfolie, mosselen, peper, pizzadeeg, ricotta, tomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pizza
Toon alle 396 recepten in dit boek