Najat Kaanache - NAJAT

NAJAT

80 kleurrijke recepten en verhalen uit magisch Marokko

Een boek van Najat Kaanache

We hebben 164 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals NAJAT, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De pure en magische Marokkaanse keuken van topchef Najat Kaanache. ‘Najat is een van de beste chefs van Marokko en weet werkelijk alles over de Marokkaanse keuken.’ Gordon Ramsay

  • Echt Marokkaans koken leer je pas echt met dit kookboek van Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterren¬restaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez. Koken met natuurlijke ingrediënten, maar wél met sterallures.Najat Kaanache neemt je in dit kookboek mee op een culinaire reis door Marokko. Een kleurrijk boek met 80 recepten, achtergrondverhalen en schitterende fotografie.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit NAJAT

Een greep uit de 164 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Inktsaus

Ingrediënten:
artisjok, aubergines, citroenen, gember, knoflook, laurier, paprika, prei, rietsuiker, tomaten, tonijnogen, water en zwart sesamzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Calamari van de barbecue

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogd bieslook, gedroogde dragon, gedroogde oregano, gemalen koriander, honing, knoflook, paprikapoeder, pijlinktvis, rode paprika, tomaten en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Piment-vervanger

Ingrediënten:
gemalen kruidnagel, gemalen nootmuskaat en kaneel

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

Doperwtenpuree met amandelen

Ingrediënten:
basilicum, blanke amandelen, doperwten, groentebouillon, koriander, olie, plantaardige room, witte peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bij de koffie uit NAJAT:

Nougatsandwich met karamel

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, cacao, corn syrup, crème fraîche, honing en karamel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Bruine saus

Ingrediënten:
gemberpoeder, kippenbotten, kippenbouillon, knoflook, maïzena, peper, prei, sesamolie, sojasaus, suiker, tomatenpuree, ui, vissaus, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Runderhart van de barbecue

Ingrediënten:
cherrytomaten, citroenen, gedroogde koriander, gedroogde oregano, gemalen komijn, gemberpoeder, groene paprika, knoflook, olijfolie, peper, runderhart, tomaten, witte azijn en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
barbecue/grill / rundvlees / orgaanvlees
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, chilipeper, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, koriander, peper, ui en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Lamsbout met kwarteleieren

Ingrediënten:
aardappel, gemalen komijn, gemberpoeder, honing, knoflook, kwarteleieren, lamsbout, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, prei, rietsuiker, rozijnen, salie, sinaasappel, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Roomvulling

Ingrediënten:
chocoladechips, citroenen, jben, kaneel, kardemompoeder, piment, poedersuiker, ricotta en slagroom

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit NAJAT:

Moderne bissara met gemarineerde makreel

Ingrediënten:
bissara, citroensap, citroenschil, extra vierge olijfolie, haringfilet, in azijn gemarineerde paddenstoelen, knoflook, korianderzaad, laurier, makreelfilet, peper, rietsuiker, roze peperbessen, saffraantuile, sinaasappelsap, sinaasappelschil, ui, venkelknol, witte azijn, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / voorgerecht uit NAJAT:

Envelopjes met zeekreeft en dragon

Ingrediënten:
artisjokbladeren, azijn, bananenbladeren, bieslook, boter, chilipeper, citroen, dragon, knoflook, kreeftenbouillon, sjalotten, vijgenbladeren, visbouillon, water, zeekreeft en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Amuse / diner / snack of tussendoortje uit NAJAT:

Hartige macaron met haai

Ingrediënten:
amandel-bietenpuree, eetbare bloemen, groene kruidensalade, hondshaai, macarons, uienpuree en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Runderschenkel

Ingrediënten:
bladpeterselie, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, kikkererwten, knoflook, ras el hanout, saffraandraadjes, schenkel, ui en water

Soort:
rundvlees
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk van bloemkool

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, citroen, gemalen komijn, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

Paprikasalade

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, knoflooksaus, rietsuiker, rode paprika's, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Ingelegde tomaten met knoflook

Ingrediënten:
citroen, extra vierge-olijfolie, knoflook, romatomaten, rozemarijn en sinaasappel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / condiment / conserven
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Red snapper met bietenpuree

Ingrediënten:
bieslook, biet, bladselderij, cajunkruiden, chilipoeder, citroensap, courgetterolletje, gemalen koriander, groene mole, knoflook, koriander, olijfolie, red snapperfilet, spinaziequenelle, witte peper en zwarte tuile

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / nagerecht / bij de koffie uit NAJAT:

Aardbeientaart

Ingrediënten:
aardbeien, bakpoeder, bloem, boter, ei, kokosbloesemsuiker, olie, poedersuiker, suiker, vanille-extract, water, zout en zure room

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Toon alle 164 recepten in dit boek