Seppe Nobels - Een kookboek.

Een kookboek.

450 klassiekers

Een boek van Seppe Nobels

We hebben 503 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Een kookboek., online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Seppe Nobels staat met restaurant Graanmarkt 13 al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Zijn motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt.

Met Een Kookboek laat de chef je zijn 450 beste klassiekers proeven. Door te koken met seizoensgroenten van bij ons, trekt Seppe de kaart van de duurzaamheid. Groenten vormen de rode - of beter : groene - draad in dit culinaire verhaal. Dit boek is het resultaat van tien jaar koken, zowel thuis als in de restaurants waar Seppe Nobels werkte. Hij verzamelde 450 recepten die iedereen gemakkelijk in zijn eigen keuken kan klaarmaken. Door ze met zo veel mogelijk mensen te delen, wil de auteur onze culinaire klassiekers niet alleen bewaren, maar ook 'vergroenen'. Alle recepten in dit unieke boek krijgen bovendien een NutriScore®. Dit systeem werd door voedingsexperts ontwikkeld en toont in een oogopslag of een product of recept goed voor je is of dat je er beter met mate van eet.

Een onmisbare groentekookbijbel voor al wie van lekker gezond houdt.

  • Het groentekookboek van het jaar - Seppe Nobels bewijst dat groenten veel meer zijn dan bordvulling. Hij verwerkt ze in krachtige, hedendaagse bereidingen en laat zien hoe divers en lekker je ermee kunt koken. In restaurant Graanmarkt 13 is het telkens uitkijken naar de gezonde lichte combinaties die hij heeft bedacht.

Aantekeningen bij dit boek

Seppe Nobels “een kookboek” is een origineel en zeer creatief boek met een sterk accent op groentebereidingen. Veel recepten zijn veganistisch. Veel andere vegetarisch, maar daarin houdt Nobels een streng regime aan. Zodra er boter, honing, kaas en dergelijke aan te pas komen beschouwt hij een recept niet meer als vegetarisch. In de indexering ben ik niet zo streng geweest. Dergelijke recepten zijn algemeen wel als vegetarisch aan te merken en daar heb ik me aan gehouden.
Een andere afwijking van Nobels recepten is dat ik de meeste specifieke aanduidingen van de herkomst die Nobels gebruikt weg laat. Dus geen “Mechelse asperges” maar simpel “asperges”. Geen “lokale honing” maar “honing”. Dat is wellicht niet altijd consequent gedaan (bv pladijs i.p.v. schol heb ik als authentiek Vlaams laten staan).
Verder is in het kookboek niet aangegeven of een gerecht bedoeld is als hoofdgerecht of bijgerecht en of het geschikt is voor diner of lunch (of iets anders). Ik heb daar een eigen interpretatie aan gegeven hetgeen geen garantie is dat ik het altijd goed inschat.

Thom de Beer

- ongeveer een jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Een kookboek.

Een greep uit de 503 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte pastinaken met linzen en pancetta

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, butternutpompoen, fleur de sel, groentebouillon, knoflook, linzen, mascarpone, olijfolie, pancetta, pastinaken, peper, piment d'espelette, rode nerf zuring, sjalot, spinazie, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Heldere consommé van cantharellen met tapioca

Ingrediënten:
boter, calvados, cantharellen, eiwit, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, mager rundgehakt, mosterdblad, pastinaak, peper, prei, sjalot, tapioca, tijm, tomatenpuree, venkelknol, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / bijgerecht uit Een kookboek.:

Geel-rode bieten

Ingrediënten:
fleur de sel, gele bieten, knoflookolie, rode bieten en rode wijnazijn

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Veggietartaar met meisavooi

Ingrediënten:
appelkapper, bulgur, chiliflakes, dressing bij veggietartaar, eidooier, fleur de sel, granaatappel, granaatappelsiroop, kappertjes, komijnpoeder, kruidnagelpoeder, meisavooi, peper, piment d'espelette, rode ui, sinaasappelsap, tomatenpuree, tuinkers, vogelmuur, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks / Belgisch
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Belgisch stoofvlees

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, luikse siroop, peper, piedboeuf tafelbier, rundstoofvlees, tijm, ui, wit boerenbrood en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Kaaskroketten met peterselie en gegrilde citroen

Ingrediënten:
arachideolie, bieslook, bladpeterselie, bloem, boter, citroenen, ei, eidooier, emmentaler, gruyère, krulpeterselie, limoenzest, melk, paneermeel, panko, parmezaanse kaas, peper, room en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Basilicummayonaise

Ingrediënten:
appelazijn, basilicum, belgische mosterd, eidooier, peper, spinazie, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / condiment
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Belgische dijonnaise

Ingrediënten:
belgische mosterd, citroensap, eidooier, geklaarde boter, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Mosterdzaad

Ingrediënten:
laurier, mosterdzaad, tijm, water en witte wijnazijn

Keuken:
Internationaal
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, jeneverbessen, knolselderij, laurier, peperkorrels, prei, steranijs, tijm, ui en wortel

Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Risotto met zeekat en postelein

Ingrediënten:
boter, droge vermout, inktvisinkt, knoflook, olijfolie, oude kaas, postelein, risottorijst, sjalot, visfumet en zeekathoeden

Keuken:
Belgisch
Soort:
risotto / vis
Toon alle 503 recepten in dit boek