Teubner - Groot handboek sauzen

Groot handboek sauzen

Een boek van Teubner

We hebben 413 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Groot handboek sauzen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Basissauzen, bereidingswijzen en recepten

Bechamelsaus, hollandaise, Aziatische vinaigrette, kreeftenboter, vleesjus, pindasaus, all’arrabiata, salsa verde, kersensaus, sabayon, chocoladesaus, appel-karamelsaus… In dit lijvige handboek staat écht alles over de bereiding van sauzen en fonds. De sauzen zijn ondergebracht in verschillende hoofdstukken: sauzen voor vlees, wild, gevogelte, vis en zeevruchten, pastasauzen, sauzen voor bij groenten, aardappelen en salade en ten slotte zoete sauzen voor bij desserts en fruit. Bij elk recept wordt stap voor stap beschreven hoe u te werk moet gaan. Samen met de bereiding van de saus krijgt u steeds een recept voor een gerecht waar u de saus bij kunt serveren. Als toegift krijgt u ook nog uitvoerige keukenhulp bij ‘ongelukjes’. Met tips en trucs om moeilijke situaties en onverwachte probleempjes op te lossen. En achter in het boek staat een tabel met een overzicht van alle sauzen om snel de passende saus terug te vinden. Kortom, dit boek is een onmisbare keukenhulp voor iedereen die van koken houdt!


Aantekeningen bij dit boek

Dit boek is geïndexeerd vanuit de oorspronkelijke Duitstalige uitgave; Das Teubner Handbuch Saucen. Voor alle duidelijkheid: Teubner is niet de auteur maar de uitgever die voor deze voortreffelijke serie redactieteams samenstelde die verantwoordelijk zijn voor de receptuur, de fotografie en de warenkennis in de serie. In de weergave van de receptuur voor Heerlijk Zoeken ging ik uit van de primaire recepten. Eventuele alternatieven, waarbij binnen de recepten meerdere mogelijkheden werden verwerkt, heb ik buiten beschouwing gelaten om verwarring te voorkomen. Eventuele vertaalfouten zijn geheel aan mij toe te schrijven. Net als de andere delen uit de serie kan ik deze zeer nauwkeurige en volledige kookboeken van harte aanbevelen.
m.vr.gr., Thom de Beer

- 11 maanden geleden door geplaatst .

Recepten uit Groot handboek sauzen

Een greep uit de 413 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Cumberlandsaus

Ingrediënten:
aalbessengelei, cayennepeper, citroenschil, mosterdpoeder, sinaasappelsap, sinaasappelschil en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kruidenvinaigrette

Ingrediënten:
honingazijn, limoensap, olijfolie, peper, suiker, verse gemengde kruiden, witte ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vinaigrette
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Frambozensaus

Ingrediënten:
citroenrasp, frambozen, frambozen-brandewijn, rode wijn, sinaasappelrasp en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Mosterd-honingsaus

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, eidooier, geklaarde boter, grove mosterd middelscherp, kastanjehoning, olie, peper, sinaasappel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Vlierbessensaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, citroenschil, crème fraîche, eekhoorntjesbrood, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, peper, rode port, rode wijn, room, sjalot, suiker, tijm, vlierbessensap, wildfond en witte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Tomatenmayonaise

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, groene chilipeper, olie, olijfolie, rode paprika, sjalot, tomaten en tomatenpuree

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Bolognesesaus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, mager rundgehakt, olie, peper, peterselie, peterseliewortel, rode wijn, runderfond, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Yoghurt-dressing

Ingrediënten:
appelazijn, bieslook, crème fraîche, frambozenazijn, knoflook, lenteuien, peper, suiker, yoghurt en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Rivierkreeftboter

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, knoflook, kooknat van rivierkreeftjes, limoensap, noilly prat, olijfolie, rivierkreeftjes, rozemarijn, sauternes, sjalot, steranijs, venkel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
samengestelde boter
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Choronsaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, dragon, dragonazijn, droge witte wijn, eidooier, gedroogde tomaat, kervel, sjalot, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Salsa verde

Ingrediënten:
aceto balsamico, basilicum, bieslook, knoflook, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
vegan / saus
Toon alle 413 recepten in dit boek