De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bechamelsaus met kaas, boter, gruyère, ham, sauce crème, sauce mornay en witlof
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, dragonsaus, droge witte wijn, drragon, gedroogde dragon, gepocheerde champignons, kip, kippenbouillon, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, kippennekken, kippensleutelbeen, kippenvleugelpunten, laurier, peterselie, truffel, ui, waterkers, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, ei, reuzel, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bladerdeegtaartbodem, fruit, pasteideegtaartbodem, rode bessengelei, slagroom, vanillesaus en vruchtenvuling naar keuze
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, fond, gedroogde basilicum, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, pepersaus, peterselie, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tabasco, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: basilicum, boter, dragon, droge witte wijn, gedroogde kruiden, kip, lente-ui, olie, peper, peterselie, sjalot, slagroom, tijm, verse groene kruiden en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroensap, crème chantilly, eiwit, kirsch, perzik en poedersuiker
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / sorbet
Ingrediënten: boter, bruine lamsfond, knoflook, lamsbout, niervet, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, sauce ragoût, ui, waterkers, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: broodkruim, dijonmosterd, droge witte wijn, fond, knoflook, olie, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, reuzel, rode pepers, runderbouillon, runderbovenbil, runderkogel, salie, spek, tijm, varkensspek, wijnazijn, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: asperges uit blik, bloem, boter, eidooier, kippenbouillon, melk, peper, prei, slagroom, ui, ve-tsin en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, boter, ei, kersen, melk, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovispasta, ansjovis uit blik, boter, citroensap, gemengde groene kruiden, peper en peterselie
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: cognac, dragon, foie gras uit blik, kip, lente-ui, madeira sercial, port, rijst-levervulling, sauce suprêne pimenté, sjalot, tijm, truffel uit blik en witte peper
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: boter, donkere runderbouillon, mosterd, peterselie en slagroom
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: béarnaisesaus, biefstuk, boter, bruine fond, droge witte wijn, gebakken aardappels, niervet, olie, peper, rode wijn, runderbouillon, water, waterkers en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bacon, boter, bruine fond, ganzenvet, gepelde kastanjes, gerookt spek, jonge rode wijn, knoflook, kruidnagel, laurier, peper, peterselie, reuzel, rode kool, runderbouillon, ui, wortel, zout en zure appel
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: bieslook, dragon, kappertjes, kervel, lente-ui, peper, peterselie, sjalot, vinaigrette en zout
Keuken: Frans
Soort: vinaigrette
Ingrediënten: bieslook, blauwschimmelkaas, boter, cognac, ei, eidooier, kirsch, korstdeeg, lente-ui, peper, roquefort en slagroom
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, croutons, ham, peper, spinazie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: arrowroot, boter, bruine fond, kalfsvlees, laurier, madeira, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, tijm, truffel, ui, vet spek, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Toon alle 1101 recepten in dit boek