De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: arrowroot, bacon, fond, kalfspoot, kleine witte uitjes, madeira, maïzena, marinade voor boeuf à la mode, olie, peterselie, port, reuzel, runderbouillon, rundvlees, varkensspek en wortel
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: cognac, épice fines, gemalen kruiden, knoflook, peperkorrels, pistachenoten, truffel, truffelvocht, varkenslende, varkensschouder, varkensvet, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees / worst
Ingrediënten: citroensap, dijonmosterd, knolselderij, olijfolie, peper, peterselie, verse gemengde kruiden, water, wijnazijn en zout
Soort: vegan
Ingrediënten: aubergine, courgette, groene paprika, knoflook, olie, olijfolie, peper, peterselie, ui, vleestomaten en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / vegan / groente
Ingrediënten: arrowroot, bruine fond, kastanjes, madeira, maïzena, port en runderbouillon
Keuken: Frans
Soort: noten
Ingrediënten: gelatine, kippenbouillon, mayonaise, peper, runderbouillon, visfond, wijnazijn, witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: aardappelen, basilicum, diepgevroren vis, gedroogde sinaasappelschil, gemengde vis met graten, ei, gruyère, knoflook, krab, kreeft, laurier, mosselen, olijfolie, pantsers, parmezaanse kaas, peper, peterselie, prei, rouille, saffraan, schelpen, sint-jakobsschelpen, stokbrood, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, venkelzaad, vermicelli, vissenkoppen, vleestomaten, water en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, eiwit, garnalen, gruyère, krab, kreeft, lente-ui, madeira, melk, mousseline-sabayonsaus, peper, sherry, sjalot, slagroom, visvocht en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: ei, eidooier, karamel, melk, suiker, vanille-essence en vanillestokje
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroenlikeur, citroenrasp, citroensap, ei, eidooier, sinaasappellikeur, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en suiker
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / samengestelde boter
Ingrediënten: aardappelen, bieslook, boter, ei, gekookte ham, gruyère, kervel, knoflook, melk, olijfolie, peper, peterselie, room, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: crumble/gratin / ovenschotel
Ingrediënten: abrikozen, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, cognac, crème chantilly, ei, kaneel, kirsch, kookvocht van fruit, perzik, room, rozijnen, rum, suiker en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: fruit / pudding / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bruine dragonsaus, dragon, droge witte wijn, kalfskoteletten, knoflook, lente-ui, peper, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: boter, cognac, garnalen, krabvlees, kreeftenvlees, lente-ui, madeira, olie, peper, port, sjalot, sla en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bladerdeeg, boter, briochedeeg, cognac, dikke lende van kalf, droge port, ganzenvet, kalfsbotten, kalfsfond, kalfsoesters, kippenbouillon, laurier, madeira sercial, maïzena, marinade voor kalfsvlees, olie, peper, peterselie, runderbouillon, runderfond, tijm, ui, varkensvet, vulling van gemalen varkensvlees met ham truffels en foie gras, waterkers, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: boter, citroensap, kappertjes, peper, peterselie, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bacon, beaujolais, bloem, boter, braadkip, bruine kippenbouillon, bruin geglaceerde witte uitjes, champignons, cognac, knoflook, laurier, peper, peterselie, rode bourgogne, rode côte du rhône, runderbouillon, tijm, tomatenpuree en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, gecanneleerde champignonhoedjes, kruiden, kippenbouillon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bonenkruid, boter, champignons, dragon, lente-ui, peper, peterselie, sauce crème, sjalot, sperziebonen, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, bouquet garni, bruine fond, geklaarde boter, gekookte ham, mager spek, olie, peper, reuzel, runderbouillon uit blik, tomatenpuree, ui, wortels en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Toon alle 1101 recepten in dit boek