Turquoise
een culinaire reis door Turkije
We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Turquoise , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Greg & Lucy Malouf, bekend van onder andere het succesvolle Saha, hebben een buitengewone ontdekkingstocht gemaakt door Turkije, waarbij ze kennismaakten met de bijzondere keuken, de mensen, het landschap en de cultuur van het land. Het resultaat van deze reis is Turquoise, een boek vol recepten, reisverhalen en krachtige fotografie die de mysterieuze verhalen en de spannende keuken tot leven brengen. Zelden was een boek zo rijk aan prachtige foto’s en heerlijke recepten als Turquoise. De Turkse sfeer spat van de pagina’s.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Turquoise
Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: amardinevellen, ei, honing, kardemompeul, kristalsuiker, praliné van walnoten, sherry, slagroom, vanille-extract en water
Keuken: Turks
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: bindsla, bladpeterselie, citroensap, gemalen sumak en rode ui
Keuken: Turks
Soort: salade
Ingrediënten: granaatappelsiroop, knoflook, kruidensalade, lamsvlees, platbrood, specerijenmix voor köfte en trostomaat
Keuken: Turks
Ingrediënten: frangelico-likeur, geconfijte chilipepers, kaneelsiroop, limoensap en peperwodka
Keuken: Turks
Ingrediënten: boter, citroen, ei, olijfolie, yoghurt en zelfrijzend bakmeel
Keuken: Turks
Soort: beslag/deeg
Ingrediënten: ansjovisfilet, citroensap, dijonmosterd, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, plantaardige olie en witte wijnazijn
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: amandelen, gedroogd broodkruim, gedroogde oregano, gele puntpaprika, gemalen sumak, knoflook, olijfolie, rode ui, sesamzaad, sinaasappelrasp, snapper, tijm en witte peper
Keuken: Turks
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroenrasp, gemalen komijn, kalamataolijven, knoflook, minivenkelknollen, olijfolie, scherp paprikapoeder, trostomaat, venkelgroen, water, wijtingfilet en zeezout
Keuken: Turks
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bladpeterselie, caesardressing, ei, pastirma, radicchio, sjalot en witlof
Keuken: Turks
Soort: salade
Ingrediënten: gedroogde munt, gedroogde oregano, gemalen komijn, gemalen zwarte peper, mild paprikapoeder en scherp paprikapoeder
Keuken: Turks
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: bleekselderij, boter, citroen, ei, gedroogde munt, kaneelstokje, kipfilet, kippenbouillon, kortkorrelige rijst, laurier, maïskorrels, maïzena, rode chilivlokken, tijm, turkse yoghurt, ui en witte peperkorrels
Keuken: Turks
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: citroensap, harderkuit, kabeljauwkuit, knoflook, olijfolie, water en witbrood
Ingrediënten: bladpeterselie, gerookt paprikapoeder, lamsgehakt, olijfolie, rode chilipepers, rode ui, trostomaat en turks pizzadeeg
Keuken: Turks
Soort: quiche
Ingrediënten: citroenschil, crème fraîche, gedroogde munt, haloumi, sjalot, spinazie, turks pizzadeeg en witte peper
Keuken: Turks
Soort: quiche
Ingrediënten: citroensap, gedroogde abrikozen, kaneelstokje, kardemompeul, kaymak, kristalsuiker, pekmez, pistaches en water
Keuken: Turks
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen venkelzaad, gemalen zwarte peper en mild paprikapoeder
Keuken: Turks
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: amandelen, appelazijn, bladpeterselie, boter, gedroogde zure kersen, gemalen koriander, gemalen piment, honing, kippenbouillon, knoflook, lamsvlees, milde rode chilipeper, olijfolie, plantaardige olie, sjalot, tijm, trostomaten en zwartoogbonen
Keuken: Turks
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: bladpeterselie, gemalen piment, granaatappelsiroop, kaneel, kruidnagel, kweeperen, lamsschouderkarbonade, milde turkse rode chilipeperpasta, olijfolie, tomatenpuree en ui
Keuken: Turks
Ingrediënten: auberginepuree met kaas, bladpeterselie, boter, honing, kippenbouillon, knoflook, lamsvlees, oregano, rode ui, scherpe turkse rode chilipeperpasta en trostomaten
Keuken: Turks
Ingrediënten: kippenlevers, miniprei, olijfolie, ontbeende kwartel, pastirma en pittige amandelboter
Keuken: Turks
Soort: paté/terrine
Toon alle 181 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021533575
ISBN10
902153357X