voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / voorgerecht uit Toprecepten voor de sifon:

Pot-au-feu

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, knoflook, kruidnagel, meiraapjes, peper, prei, runderlende, runderschenkel, runderschouder, slagroom, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon / schuim/mousse/gelei
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / voorgerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Bourride - Franse vissoep met saffraan

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, knoflook, mayonaise, olijfolie, peterselie, rivierkreeftjes, saffraan, sinaasappel, tijm, visfond en zeewolffilet

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Schelmpjes

Ingrediënten:
appel, bier, bloem, boter, garnalen, peper, peterselie, room, schelpen, sla, tomaat, ui, visfilet, wijn, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Groenten-balletjessoep

Ingrediënten:
bloemkool, boter, citroensap, foelie, gehakt, knolselderij, laurierblad, margarine, paneermeel, peper, prei, soepvlees, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, vluggort, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / voorgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Eend-sinaasappelpaté

Ingrediënten:
appel, bacon, broodkruim, cognac, eend, eendenlever, ei, venkelzaad, kalfsgehakt, peterselie, tijm en ui

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Vermicellisoep

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillonblokje, foelie, vermicelli en water

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Aardappel-knoflooksoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, eidooier, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, olijfolie, oud witbrood, sjmalts en slagroom

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / voorgerecht uit Smaak van china:

Zhu jiao jiang cu - Varkenspootjes in zuur met gember

Ingrediënten:
chinese rode rijstazijn, chinese zwarte rijstazijn, gemberwortel, suiker en varkenspoten

Keuken:
Chinees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht uit Made in Sicily :

Insalata di mare - Salade van zeevruchten

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenolie, garnalen, inktvis, knoflook, kokkels, mosselen, octopus, peterselie, selderijblad, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / voorgerecht uit Toprecepten voor de sifon:

Oestertartaar naar een idee van Roland

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, oesters, peper, sherryazijn, sjalot en zout

Soort:
schuim/mousse/gelei / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Boheemse aardappel-paddestoelensoep

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, bouillon, gedroogd eekhoorntjesbrood, knoflook, marjoraan, mild paprikapoeder, ontbijtspek, peterselie, soepgroenten en zure room

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / voorgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Tomatensoep

Ingrediënten:
basilicum, boter, crème fraîche, melk, suiker, tomaten, ui, zoete paprikapoeder en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / voorgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Preisoep

Ingrediënten:
groentenat, maïzena, nootmuskaat, prei, slagroom, spek, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / voorgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hoisin-eendenpaté met lenteui

Ingrediënten:
bacon, broodkruim, eend, eendenlever, ei, hoisinsaus, kalfsgehakt, lente-ui, peterselie en ui

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Ravioli met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
boter, eekhoorntjesbrood, gedroogd eekhoorntjesbrood, gevogelteglace, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, ricotta, slagroom en zout

Soort:
wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Carpaccio van ree of eend met parmezaanse kaas

Ingrediënten:
citroen, eendenborst, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, reefilet, roomsaus met mosterd, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Courgettesoep

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bieslook, courgette, crème fraîche, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rode peper, runderbouillon, ui, verse roomkaas met kruiden en waterkers

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude aardappel-bleekselderijsoep

Ingrediënten:
aardappelen, bleekselderij, croutons, dragon, gedroogde dragon, kervel, kippenbouillon, peterselie, preiwit, rijst, slagroom, suiker, ui, melk, water, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / voorgerecht uit Toprecepten voor de sifon:

Mousse-eieren

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, ei, peper en zout

Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Eenvoudig bereide foie gras op onze wijze

Ingrediënten:
eendenlever, ganzenlever, rozenbottelgelei, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit  - Tomaten Special, 40 Rezepte, Alles auf Rot

Diner / voorgerecht uit Tomaten Special, 40 Rezepte, Alles auf Rot:

Gurken-Dill-Joghurt mit Tomaten-Tatar und Parmesan-Cracker / Komkommer-dilleyoghurt met tomatentartaar en parmezaancracker

Keuken:
Duits
Soort:
pudding / groente
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / voorgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gegratineerde uiensoep

Ingrediënten:
bloem, boter, emmenthaler, groentebouillon, toast, ui, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Potage Parmentier

Ingrediënten:
aardappel, boter, kippenbouillon, peterselie en prei

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Paté van kippenlever

Ingrediënten:
boter, calvados, cognac, kippenlevers, salie, sjalot en ui

Soort:
paté/terrine