aperitief

Zoek naar aperitief in jouw eigen kookboeken

De lekkerste aperitief recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Rood en oranje

Ingrediënten:
aperol, campari, olijf, prosecco, sinaasappel, sodawater en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Belinni

Ingrediënten:
framboos, prosecco en witte perzik

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kipsalade

Ingrediënten:
ananas, bleekselderij, dille, kerriepoeder, kip, mayonaise, peper, toastjes, walnoten en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Sinaasappelpuntjes met avocadomousse

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, citroensap, gelatine, roomkaas, sinaasappel en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Garnalen in knoflooksaus

Ingrediënten:
gedroogde rode peper, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, garnaal, stokbrood en zeezout

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Nori sushi

Ingrediënten:
gemberwortel, japanse sojasaus, kleefrijst, nori, tonijn, suiker, sushi azijn, sushirijst en wasabi

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Nigiri Sushi

Ingrediënten:
gerookte zalm, kleefrijst, rijstazijn, suiker, sushirijst en wasabi

Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Carciofi con il tappo / cacuocciuli cù tappu (artisjokken met een dop)

Ingrediënten:
artisjok, broodkruim, citroen, ei, gezouten ansjovis, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, peterselie, provolone dolce, tomatensaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Crostini all'eoleana (eoleanaanse crostini)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, brood, amandel, kapper-appeltjes, kappers, kerstomaat, knoflook, munt, olijfolie, peper, siciliaanse pecorino en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Carciofi alla villanella (artisjokken villanella)

Ingrediënten:
citroen, knoflook, olijfolie, paarse artisjok, peper, peterselie, water, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Gevogeltesoesjes met een karamellaagje

Ingrediënten:
ganzenlever, gelatine, kipfilets, kippenfond, peper, port, room, suiker, water en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Drinken / aperitief uit Home made:

Cassis & vermoutcocktail

Ingrediënten:
citroen, crème de cassis, spuitwater en witte vermout

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Hamsoesjes

Ingrediënten:
bloem, gekookte ham, gelatine, melk, peper, room, vetstof en zout

Soort:
vlees / hapjes / bouillon
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Smörrebröd

Ingrediënten:
bruin brood, dille, gerookte zalm, kappertjes, kruidenboter, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, radicchiosla, rosbief, tomatenboter en witbrood

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Mosselspiesjes

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde peper, jonge kaas, knoflook, mosselen, olijfolie, rozemarijnnaaldjes en sherry

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Toastjes met tonijnmousse

Ingrediënten:
bliktonijn, citroensap, gelatine, kerriepoeder, peper, peterselie, slagroom, toastjes, water, witte wijn en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Toastjes met paprika- en kerriekaas

Ingrediënten:
augurk, dille, druivensap, kerriepoeder, ketchup, mandarijntjes uit blik, mosterd, olijven, paprikapoeder, peterselie, room, roomkaas, toastjes, vetstof, worteltjes en zoute crackers

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kruidenbolletjes of kaastruffels

Ingrediënten:
bieslook, boter, gemalen kaas, kerriepoeder, peper, roggebrood, roomkaas en worcestersaus

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Toastjes met radijscrème

Ingrediënten:
bieslook, kruiden, peper, radijsjes, roomkaas, sjalotje, toastjes en zout

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Appelkaastoastjes

Ingrediënten:
appelen, bloemsuiker, citroensap, donkerbruin brood, schimmelkaas, selder, vetstof en walnoten

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Zalmtoastjes met kruidenkaas

Ingrediënten:
groene paprika, kruidenroomkaas, mandarijntjes uit blik, smeerkaas en volkorentoastjes

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kerstomaatjes met garnalen

Ingrediënten:
citroen, citroensap, grijze garnalen, kerstomaat, mayonaise, peper, peterselie en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Groentebrochettes

Ingrediënten:
bleekselderij, groene paprika, radijsjes, rettich, rode paprika en winterwortel

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Mosselen in een frambozensausje

Ingrediënten:
bieslook, frambozenazijn, maïsolie, mosselen, peper, selder, sjalotjes, uien, veldsla, vetstof, wortelen en zout

Soort:
hapjes / schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Hampakketjes met meloen

Ingrediënten:
aardbeien, meloen en rauwe ham

Soort:
vlees / hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Hamspiesjes

Ingrediënten:
citroen, kiwi, papaja en rauwe ham

Soort:
vlees / hapjes