borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Belugakaviaar van linzen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, belugalinzen, groentebouillontablet en ketjap manis

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Crostini di fegatini - Crostini van kippenlevertjes

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, extra vergine olijfolie, kappertjes, kippenbouillon, kippenlevertjes, rozemarijn, stokbrood, ui, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Karsu's Kitchen:

Gepofte aubergine - Patlican ezmesi

Ingrediënten:
aubergine, citroen, dille, granaatappelpitten, hangop, knoflook, olijfolie, pistachenoten en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Karsu's Kitchen:

Tapenade van Turkse kaas en walnoten - Pasa ezmesi

Ingrediënten:
bladpeterselie, ketchup, knoflook, munt, olijfolie, tomatenpuree, turkse kaas en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Garnalenbuideltje met cashew-korianderpesto

Ingrediënten:
bosui, ei, filodeegvellen, frituurolie, gember, ketoembar, maïzena en roze garnalen

Keuken:
Oosters
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Griekse keuken thuis:

Salade van gepureerde aubergines

Ingrediënten:
aubergines, citroen, gladde peterselie, knoflook, olijfolie, olijven, tomaat, ui, witlof, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Honey & co:

Bouikos met feta en bosui

Ingrediënten:
belegen cheddarkaas, bosui, boter, feta, melk, nigellazaad, patentbloem, zout en zure room

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegan, Schnell Schnell:

Weißer Bohnen-Hummus / Witte bonen humus

Ingrediënten:
citroensap, courgette, donker brood, groene chilipeper, grote witte bonen uit blik, komkommer, meiknolletjes, olijfolie, peper, rode kerstomaten, rode paprika, suiker, tahin, tijm, water en zout

Soort:
vegan
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Midye dolma - Gevulde mosselen van de straatventer

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, citroen, dille, kaneelpoeder, kortkorrelige rijst, krenten, mosselen, olijfolie, paprikapuree, pijnboompitten, plantaardige olie, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Tursu kavurna - Gebakken ingelegde sperziebonen

Ingrediënten:
grof zout, kikkererwten, knoflook, paprikapuree, plantaardige olie, rode chilipepers, sperziebonen, ui en witte azijn

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Insalata di carne cruda - Salade van rauw rundvlees

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, gladde peterselie, grissini, kleine artisjokken, knoflook, peterselie, runderlende, toast, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Carne all'albese - Rauw rundvlees uit Alba

Ingrediënten:
aspergepunten, citroensap, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas, peper, runderfilet, witte truffel en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Affettato misto - Gemengde vleewaren

Ingrediënten:
grissini, ham, ingelegde groenten, mortadella en salami

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Carciofini ripieni - Gevulde baby-artisjokken

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, gladde peterselie, kappertjes, kleine artisjokken, melk, oud witbrood, parmezaanse kaas, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gemarineerde paddenstoelen - setas aliñadas

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, jamón ibérico, knoflook, oesterzwam, oregano, paddestoel, rode uien, rode wijnazijn, suiker, verse bladpeterselie en wilde paddestoelen

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Lekker Hollands:

Olde remeker met aubergine-komijndip

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, komijnzaad en olde remeker

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte gehaktballetjes

Ingrediënten:
droge sherry, ei, gember, half-om-halfgehakt, maïzena, peterselie, sesamolie en sojasaus

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Kipkluifjes

Ingrediënten:
citroensap, kipvleugeltjes, knoflook, olie, paprikapoeder, pepers, tabasco, tomatenketchup en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het gouden olijfolie boek:

Frisse geitenkaas op olijfolie

Ingrediënten:
geitenkaas, knoflook, olijfolie en olijven

Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Çerzek tavugu - Circassissche kip

Ingrediënten:
bladpeterselie, casinobrood, kip, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, ui, walnootolie, walnoten, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Paticlan salata - Salade van gegrilde aubergine

Ingrediënten:
appelciderazijn, aubergines, bladpeterselie, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, lente-uien, olijfolie en rode paprika

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gefrituurd pastanestje

Ingrediënten:
bloem, ei, groene olijven, knoflook, olie, spaghetti, tagliolini en tijmblaadjes

Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Krokante sesamgarnalen met mangochutney

Ingrediënten:
bloem, citroensap, cocktailgarnalen, ei, frituurolie, mangochutney, paneermeel, sesamzaad en verse munt

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Antep Ezme - Chili-paprikasalsa

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, groene puntpaprika, knoflook, olijfolie, paprikapuree, rode ui, tomaten en zeezout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch