dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / nagerecht / dessert uit Toprecepten voor de sifon:

Perenloempia met lauwe chocoladesaus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, halfvolle melk, peer, rijstwafel en zonnebloemolie

Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch / chocolade
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Diplomaatpudding

Ingrediënten:
bavarois, bigarreaux, boudoirkoekjes, eieren, gekonfijt fruit, gelatineblaadjes, kirsch, melk, rozijnen, slagroom, suiker en vanillesuiker

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Charlotte Frederika

Ingrediënten:
abrikozen, abrikozenmoes, bloemsuiker, boter, eierdooier, gelatine, kirsch, madeirakoekjes, melk, slagroom, suiker, suikersiroop, vanillebloem en vanillesuiker

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Zuppa Inglese

Ingrediënten:
bloem, bloemsuiker, chocoladevermicelli, eierdooiers, eieren, maïszetmeel, marsala, melk, oploskoffie, slagroom, suiker, suikersiroop, vanillestokje en vanillesuiker

Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / nagerecht / dessert uit Toprecepten voor de sifon:

Bietenschuim

Ingrediënten:
bietensap, methylcellulose a, slagroom en witte chocolade

Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / nagerecht / dessert uit Toprecepten voor de sifon:

Berijpte passievrucht

Ingrediënten:
methylcellulose a, passievruchten en passievruchtensap

Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Viooltjesmousse

Ingrediënten:
eiwitten, gelatine, kaaps viooltje, slagroom, suiker en witte port

Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / nagerecht / dessert uit Toprecepten voor de sifon:

Flensjes

Ingrediënten:
amandelroomijs, bloem, ei, frambozen, halfvolle melk, olie en suiker

Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Coupe Hawaï

Ingrediënten:
ananas, curaçao, kersen, sinaasappel, suiker, vanille-ijs en vetstof

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Aardbeien met citroen

Ingrediënten:
aardbeien, citroen, sinaasappel en suiker

Soort:
fruit
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / nagerecht / dessert uit Toprecepten voor de sifon:

Citroensoufflé

Ingrediënten:
boter, citroen, ei, eiwit, halfvolle melk, maïzena en suiker

Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

IJsbombe met chocolade

Ingrediënten:
amaretto, cacaopoeder, eierdooiers, maïszetmeel, makarons, melk, pure chocolade, slagroom en suiker

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Schuimwijnsorbet

Ingrediënten:
citroenen, eiwitten, schuimwijn, suiker en water

Soort:
sorbet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Rozensorbet

Ingrediënten:
citroensap, frambozensiroop, rozenblaadjes, rozenwater, suiker en water

Soort:
sorbet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Ananas gevuld met fruitsalade

Ingrediënten:
ananas, fruit, kirsch, slagroom, suiker en vanillesuiker

Soort:
fruit
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / nagerecht / dessert uit Toprecepten voor de sifon:

Tagadawodka

Ingrediënten:
slagroom, tagada-snoepjes en wodka

Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

IJstaart Grand Marnier

Ingrediënten:
boudoirkoekjes, chocoladeglazuur, eierdooiers, eieren, gekonfijte sinaasappelschil, gelatineblaadjes, grand marnier, slagroom en suiker

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Chocoladeparfait

Ingrediënten:
chocolade, eierdooiers, koffie, melk, slagroom, suiker en vanillesuiker

Soort:
chocolade / ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Koffieparfait

Ingrediënten:
eierdooiers, melk, oploskoffie, slagroom en suiker

Soort:
ijs
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / nagerecht / dessert uit Toprecepten voor de sifon:

Panna cotta met bosbessencoulis

Ingrediënten:
bosbessencoulis, carrageen, crème fraîche, halfvolle melk, suiker en vanillestokje

Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / nagerecht / dessert uit Toprecepten voor de sifon:

Gekarameliseerde bananen

Ingrediënten:
bananen, bruine basterdsuiker, carrageen, fijne tafelsuiker en halfvolle melk

Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Roomijs

Ingrediënten:
bloemsuiker, eieren, griessuiker en slagroom

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Yoghurtijs met honing en kaneel

Ingrediënten:
eiwit, honing, kaneelpoeder, slagroom, vanillesuiker en yoghurt

Soort:
ijs
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Zabaglione

Ingrediënten:
eidooier, fijne tafelsuiker en marsala

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch