Algerijns

Algerijns

Zoek naar Algerijns in jouw eigen kookboeken

Algerijns koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Eieren met paprika, tomaten en aubergine - chakchouka

Ingrediënten:
aubergine, ei, knoflook, merguez, olijfolie, paprika, peper, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Noord-Afrikaans / Algerijns
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Betzels - Sigaren met aardappel

Ingrediënten:
aardappelpuree, arachideolie, ei, eidooier, filodeeg, olijfolie, peper, peterselie, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Israëlisch / Sefardisch / Joods / Algerijns
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Drinken uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Citroen-grapefruitdrankje - citrusdrankjes - acir

Ingrediënten:
citroen, grapefruit, mineraalwater en suiker

Keuken:
Mediterraans / Noord-Afrikaans / Algerijns
Soort:
fruit / niet-alcoholische drank
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Caldero - Vissoep met rijst

Ingrediënten:
arboriorijst, bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, gedroogde paprika, harissa, heek, knoflook, knoflookmayonaise, koriander, laurier, mul, paprikapoeder, pastis, poon, raki, rode snapper, saffraanpoeder, schelvis, sinaasappelschil, tomaten, visgraten, zonnebloemolie, zonnevis en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Algerijnse sardines en escabèche - Gemarineerde gebakken sardines

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, extra vergine olijfolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, sardine, wijnazijn en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Oriza au blé - Algerijnse stoofpot met hele groene tarwekorrels

Ingrediënten:
bataat, cayennepeper, ei, gedroogde donkerrode paprika, harissa, jonge groene tarwe, kaneel, knoflook, lamsschenkel, lamsschouder, nieuwe aardappel, paprikapoeder, peper, piment, plantaardige olie, suiker, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Meguena - Terrine van groente en kalfshersenen

Ingrediënten:
champignons, citroen, doperwten, ei, kalfshersenen, lamshersenen, nootmuskaat, peper, sperziebonen en wortel

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
azijn / orgaanvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Breik aux amandes - Algerijns amandelgebak

Ingrediënten:
amandelessence, boter, citroenrasp, citroensap, ei, filodeeg, gemalen amandelen, plantaardige olie, sinaasappelrasp, suiker, vloeibare honing en water

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Epinards aux pois chiches - Spinazie met kikkererwten

Ingrediënten:
kikkererwten, peper, spinazie, tomaten, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

T'fina de blé - Algerijns stoofvlees met tarwe of gerst

Ingrediënten:
bulghur, cayennepeper, gerst, kikkererwten, knoflook, lamsborst, lamsschouder, mergpijp, paprikapoeder, peper, runderborst, runderschouder, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Shkemba - Pens in rode saus

Ingrediënten:
azijn, chilipeper, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, pens, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
stoofgerecht / orgaanvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kikkererwten in kruidige saus - hmissa bil dersa plus variaties

Ingrediënten:
bloemkool, cayennepeper, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, knoflook, linzen, olijfolie, paprikapoeder, tomaten, tomatenpuree, verse basilicum, verse koriander, verse tijm, versgemalen zwarte peper, water, witte bonen en zout

Keuken:
Mediterraans / Noord-Afrikaans / Algerijns
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bij de koffie uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Amandelkoekjes - makroud el louse

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, geblancheerde amandelen, kristalsuiker, oranjebloesemwater, poedersuiker en water

Keuken:
Mediterraans / Noord-Afrikaans / Algerijns
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / noten
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Drinken uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Sinaasappel-citroen-grapefruitdrankje - citrusdrankjes - acir

Ingrediënten:
citroen, grapefruit, mineraalwater, sinaasappel en suiker

Keuken:
Mediterraans / Noord-Afrikaans / Algerijns
Soort:
fruit / niet-alcoholische drank
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Algerijnse gestoofde witte boontjes

Ingrediënten:
boterham, citroenen, citroensap, ei, gedroogde munt, gedroogde witte bonen, gemalen karwijzaad, gemalen komijn, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, rundergehakt, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Lunch / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Marcoude de pommes de terre - Aardappelomelet

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, citroensap, ei, knoflook, kurkuma, olijfolie, peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Boulette voor T'fin pkaila

Ingrediënten:
bladpeterselie, brood, cayennepeper, ei, foelie, harissa, kaneel, nootmuskaat, peper, rundergehakt en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods / Algerijns
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

T'fina pkaila - Stoofpot van vlees met bonen en spinazie

Ingrediënten:
boulette, cayennepeper, doorregen kalfsschouder, ei, extra vergine olijfolie, harissa, kalfshaks, kardoen, kikkererwten, knoflook, mergpijpjes, nieuwe aardappels, osban, plantaardige olie, runderschenkel, snijbiet, suiker, tomatenpuree, wilde spinazie, witte bonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
stoofgerecht