Syrisch

Zoek naar Syrisch in jouw eigen kookboeken

Syrisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty more:

Batata harra

Ingrediënten:
citroen, knoflook, koriander, olijfolie, pul biber, rode paprika, vastkokende aardappel, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees / Syrisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Bijgerecht uit Jeruzalem:

Taboulé

Ingrediënten:
baharat, bladpeterselie, bulgur, citroen, gemalen piment, granaatappelpitten, munt, olijfolie, sjalot, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch / Libanees / Syrisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Gewürze Special, Wunderbare Orientküche

Diner / hoofdgerecht uit Gewürze Special, Wunderbare Orientküche:

Lamsfilets auf Nelken-Johannisbrot-Sauce mit Safranreis und Kohlrabi / Lamsfilet met een saus van kruidnagel en johannisbrood op saffraanrijst en koolrabi

Keuken:
Syrisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / lamsvlees
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Drinken uit Arabia:

Syrische koffie met rozen

Ingrediënten:
anijszaad, espressokoffie, gedroogde rozenblaadjes en gemberpoeder

Keuken:
Syrisch
Soort:
niet-alcoholische drank
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht uit Arabia:

Syrisch pistacheroomijs

Ingrediënten:
crème fraîche, eidooier, mastiek, oranjebloesemwater, pistachenoten, slagroom en suiker

Keuken:
Syrisch
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Abou ganoush - Auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, olijfolie, peterselie, scherp paprikapoeder, tomaat en ui

Keuken:
Syrisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Moro Londen:

Salade van gegrilde aubergine met tomaten en granaatappel

Ingrediënten:
aubergine, bosui, extra vergine olijfolie, granaatappelpitten, granaatappelsap, kerstomaat, knoflook, peper, tahin, verse munt en zout

Keuken:
Syrisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ma'mounia - Syrische griesmeelpudding

Ingrediënten:
boter, citroensap, griesmeel, kaneel, slagroom, suiker en water

Keuken:
Syrisch
Soort:
pudding
Een recept uit Jonas Cramby, Roland Persson en Tove Nilsson - Ramen

Recept uit Ramen:

Tonkotsuramen

Ingrediënten:
bosui, bouillon, buikspek, ei, knoflookpuree, mirin, noodles, sesamzaad, sojasaus en zwarte knoflookolie

Keuken:
Syrisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Syrische fattoush

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bosui, boter, fijn zeezout, granaatappelpitten, kerstomaat, knoflook, olijfolie, olijfolie extra vergine, peper, pita, platbrooddeeg, verse bladpeterselie, verse munt en zout

Keuken:
Syrisch
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Muhammara

Ingrediënten:
boterhammen, citroensap, granaatappel, knoflook, koriander, olijfolie, peper, rode paprika, rode puntpaprika, walnoten en zout

Keuken:
Syrisch
Soort:
vegan
Een recept uit  - Gewürze Special, Wunderbare Orientküche

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Gewürze Special, Wunderbare Orientküche:

Gefüllte mangoldblätter mit Bulgur und Kichererbsen - Gevulde snijbietbladeren met bulgur en kikkererwten

Ingrediënten:
groente

Keuken:
Syrisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Gewürze Special, Wunderbare Orientküche

Diner / hoofdgerecht uit Gewürze Special, Wunderbare Orientküche:

Steinbeisser mit Reis und Kreuzkümmelsauce - Zeewolf met karwijsaus

Keuken:
Syrisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / rijst / vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Tabouleh

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, kleine tomaten, komkommer, koriander, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Libanees / Syrisch
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Burghul bi jibn - Bulghur met kaas

Ingrediënten:
boter, grove bulgur, halloumi, peper, plantaardige olie, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Abrikozen-roomijs - dondurma mish mish

Ingrediënten:
abrikoos, maïzena, melk, oranjebloesemwater, rozenwater, sahleb, sinaasappelrasp, slagroom en suiker

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Syrisch
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Brood dat de Franken en Armenen iflaghun noemen

Ingrediënten:
anijs, ei, geklaarde boter, gember, gemengde specerijen, hennepzaad, kaas, karwijzaad, komijn, maanzaad, peper, pistachenoten, saffraan, sesamzaad, wijnruit, witte bloem en zout

Keuken:
Mediterraans / Syrisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Abricotines - Abrikozenballetjes

Ingrediënten:
gedroogde abrikozen, pistaches en poedersuiker

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Régine's feestelijke muhallabeya

Ingrediënten:
amandelen, honingstroop, melk, oranjebloesemwater, pistaches, rijstebloem en suiker

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Bulghur met kaas en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, boter, grove bulgur, halloumi, peper, plantaardige olie, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Megadarra - Bruine linzen en rijst

Ingrediënten:
bruine linzen, langkorrelrijst, olijfolie, peper, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Daoud pasha - Syrische gehaktballetjes

Ingrediënten:
kalfsgehakt, lamsgehakt, pijnboompitten, rundergehakt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

De derde soort bloemkool

Ingrediënten:
bloemkool, knoflook, olijfolie, pistachenoten, wijnruit en yoghurt

Keuken:
Mediterraans / Syrisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Muhammara - Pasta van geroosterde paprika's en walnoten

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelsiroop, knoflook, komijn, paprika, suiker, volkorenbrood, walnoten en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Lahma bi agine 2 - Pizza's met lamsvlees 2

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, citroensap, gedroogde gist, granaatappelsiroop, lamsgehakt, piment, tomatenpuree, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Syrische caviare d'aubergines

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vergine olijfolie, gedroogde munt, knoflook en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods