Duits

Zoek naar Duits in jouw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Knusprige Haselnussnester mit Zimt-Zucker-Sirup / Knapperige hazelnootnestjes met kaneel-suikersiroop

Ingrediënten:
bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker

Keuken:
Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Johan Lafer - Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen

Recept uit Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen:

Mokkasaus

Ingrediënten:
eidooier, instant espresso-koffiepoeder, melk, room en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Johan Lafer - Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Der Süsse Lafer, 60 Rezepte, die glücklich machen:

Kokosnuss-Macarons mit Mandarinfüllung / Kokosmakronen met mandarijnvulling

Ingrediënten:
citroensap, eiwit, gelatine, geleisuiker, kokosrasp, mandarijnensap, poedersuiker en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Recept uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Wolfsbarsch mit Püree / Zeebaars met puree (20 min, 58° C)

Ingrediënten:
bataat, bloemige aardappel, boter, gember, melk, nootmuskaat, peper, tijm, walnoten, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
sous-vide
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Recept uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Selderijpuree (35 min 95°C)

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, citroensap, knolselderij, nootmuskaat en zout

Keuken:
Duits
Soort:
sous-vide
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Bijgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Gesauteerde bospaddenstoelen

Ingrediënten:
boter, cantharellen, champignons, eekhoorntjesbrood, kalfsjus, kervel, knoflook, olijfolie, peterselie, room, rozemarijn, shii-takes, sjalotten, tijm, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Fischfarce / Visfarce

Ingrediënten:
citroensap, forelfilet, room, sherry, snoekbaarsfilet, snoekfilet, tabasco, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Bijgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Muskaatdruiven

Ingrediënten:
geleisuiker, grappa, jeneverbessen, kaneelstokje, laurier, maïzena, moscato d'asti, pimentkorrels, pitloze witte druiven, steranijs en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
fruit
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Peperkoeksaus

Ingrediënten:
peperkoek, rode wijn en wildfond

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Diner / hoofdgerecht uit Gesund Geniessen:

Spaghettini mit Riesengarnalen, Kirschtomaten und Limette

Ingrediënten:
basilicum, boter, kerstomaat, knoflook, limoenrasp, limoensap, olijfolie, peterselie, reuzengarnalen, rode peperoni, sjalotten, spaghettini, witte peper en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Rode-bietensaus

Ingrediënten:
boter, peper, rode bieten, rode wijn, rode wijnazijn, sjalot, tawny port en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Recept uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Zander mit Blumenkohlreis / Snoekbaars met bloemkoolrijst (20 min, 56°C)

Ingrediënten:
bloemkoolroosjes, boter, cashewnoten, citroensap, snoekbaarsfilet, zout en zoute sojasaus

Keuken:
Duits
Soort:
sous-vide
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Groene saus

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, kappertjes, knoflook, olijfolie, pijnappelpitten, witte balsamicoazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / hoofdgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Zickleinkeule im Salzteig mit Schmorgemüse / Geitenlamsbout in zoutkorst met gesmoorde groente

Ingrediënten:
artisjokken, citroen, geitenlamsbout, gele paprika, nieuwe aardappelen, olijfolie, parelui, pimientos de padrón, rode paprika, rozemarijn, sjalot, tijm, tuinbonen, witte peper, wortel, zout en zoutdeeg

Keuken:
Duits
Soort:
geitenvlees
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Bladsalade-saus

Ingrediënten:
boter, citroensap, romanasla, room, sherry, visfond, waterkers, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / hoofdgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Lachsfilet im Nudelteig mit Blattsalat-Sauce / Zalmfilet in pastadeeg met saus van bladsalade

Ingrediënten:
bladsalade-saus, citroensap, eidooier, pastadeeg, visfarce, zalmfilet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Tonkabonenijs

Ingrediënten:
eidooier, melk, room, suiker en tonkabonen

Keuken:
Duits
Soort:
ijs
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

leeg veld

Keuken:
Duits
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / hoofdgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Wildentenbrust mit Kardamomsauce auf Rotkohl mit Kartoffelkloss und Leber-Croustillant / Wilde eendenborst met kardamomsaus op rode kool met aardappelknoedel en leverkrokant

Ingrediënten:
aardappelknoedel, boter, druivenpitolie, fleur de sel, kardamomsaus, leverkrokant, rode kool, rozemarijn, tijm, wilde eend en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Kartoffel special, 35 Rezepte rund um die starke Knolle

Bijgerecht uit Kartoffel special, 35 Rezepte rund um die starke Knolle:

Kartoffelfächer mit Trüffeln - Hasselbackaardappelen met truffels

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / voorgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Focaccia mit Avocado und Gewürzlachs / Focaccia met avocado en gekruide zalm

Ingrediënten:
avocado, chilipeper, focaccia, koriander, kruidenzout, limoenolijfolie, olijfolie, shisokers, vitamine c, witte balsamicoazijn, zalmfilet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Amandelcrème

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, bruine rum en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Spinatnudeln / Spinaziepasta

Ingrediënten:
bloem, distelolie, ei, eidooier, spinazie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Recept uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Saibling mit Orangenduft / Zalmforel met sinaasappelgeur (12 min 54°C)

Ingrediënten:
peper, raapolie, rozemarijn, selderijpuree, sinaasappel, vissaus, zalmforelfilet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
sous-vide
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Recept uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Spargel mit Salzmandeln / Asperge met gezouten amandelen (6 min, 85° C)

Ingrediënten:
gerookt paprikapoeder, geroosterde zoute amandelen, groene asperges, honing, ingemaakte gegrilde paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode wijnazijn, tomatenpassata, zout en zoute geroosterde amandelen

Keuken:
Duits
Soort:
sous-vide