Duits

Zoek naar Duits in jouw eigen kookboeken

Duits koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Knusprige Haselnussnester mit Zimt-Zucker-Sirup / Knapperige hazelnootnestjes met kaneel-suikersiroop

Ingrediënten:
bruine boter, citroensap, hazelnoten, kaneelpoeder, kataifideeg, pijnappelpitten, pistaches en suiker

Keuken:
Duits / Oosters / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / nagerecht uit Mas is meer:

Baumkuchen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, boter, eidooier, eiwit, melk, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gerookte eendenborst met selderij en gember-vossenbessensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, gember-vossenbessensaus, gerookte eendenborst, gladde peterselie, knolselderij, nootmuskaat, peper, preiwortel, romige vinaigrette, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bij de koffie uit Op zoek naar de Perfectie:

Schwarzwäldertorte

Ingrediënten:
abrikozengelei, amarenekersen op siroop, arachideolie, chocoladeganache, chocolademousse, gedroogde vanillestokjes, houteffect-basis, kirsch, kirschroom, luchtige chocoladelaag, madeleine bisquit basis, moskovisch gebak en pure chocolade

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / techniek
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Thüringer hertenpastei

Ingrediënten:
boter, brood, champignons uit blik, cognac, ei, eidooier, gemberpoeder, gerookt spek, hertenvlees, melk, nootmuskaat, oregano, paprikaboter, pasteideeg, peper, peterselie, ui, varkenhaas, varkenslever en zout

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / varkensvlees
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Saibling mit Schmorgurken - Zalmforel met komkommer

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / hoofdgerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Gefüllte Puterschnitzel mit Himbeeren - Gevulde kalkoenschnitzel mett frambozen

Ingrediënten:
fruit

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / hoofdgerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Maishänchenbrust in Bautzener Kruste auf "Kraut und Ruben" / Maïskipfilet met een korst als in Bautzen op gemengde groente

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / traktatie uit De dikke vegetariër:

Bananenstrudel

Ingrediënten:
bananen, boter, bruine suiker, donkere rum, filodeegvellen, kokosrasp en macadamianoten

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / nagerecht uit Het literaire eetboek:

Plettenpudding

Ingrediënten:
bitterkoekjes, champagne, cider, eidooier, eiwit, fijne tafelsuiker, frambozen, lange vingers, melk, sinaasappellikeur, slagroom, suiker, vanillestokje en vanillesuiker

Keuken:
Duits
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / nagerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Apfelsüppchen mit Rosen - Appelsoepje met roos

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Lunch uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Wachsweiches Ei auf Sauerampfer-Pesto - Zachtgekookt ei met pesto van zuring

Keuken:
Duits
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / hoofdgerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Gedämpfte neue Kartoffeln mit Oreganoblüten - Gestoomde nieuwe aardappelen met oreganobloemen

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / nagerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Buttermichgelee mit Beerensalat und Süßdolde - Karnemelkgelei met een toefje zoet

Keuken:
Duits
Soort:
fruit / zuivel
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Diner / nagerecht uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Sommerkompott mit "Wind" - Zomercompote met "wind"

Ingrediënten:
fruit

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Olijfboter

Ingrediënten:
boter, olijven, tabasco, walnoten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Koch!:

Frankische knoflooksoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, bouillon, bloem, frankenwijn, kerriepoeder, kookroom, water, laurierblad, melk, nootmuskaat, peper, knoflook, witte ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Koch!:

Pompoensoep

Ingrediënten:
groentebouillon, kerriepoeder, komijn, kruidenbouillon, peper, pompoen, gember, wokolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Pittige wortelstoof

Ingrediënten:
chilipeper, groentebouillon, honing, olie, peterselie, knoflook, vastkokende aardappelen, gember, wortels, zoete aardappelen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Selderijschijven

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodkruim, citroensap, eieren, bloem, knolselderij, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Gans met appelsaus

Ingrediënten:
appelcider, boter, gans, jeneverbessen, kaneelstokje, kruidnagels, peper, rozemarijn, uien, zout en zure appels

Keuken:
Duits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild en gevogelte
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Berliner biefstuksandwich met appel en ui

Ingrediënten:
citroentijm, boter, graubrot, grof zeezout, peper, rode appels, uien, vlees en zuurdesembrood

Keuken:
Duits
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Brunch / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Druiventaart

Ingrediënten:
boter, druiven, eieren, bloem, amandel, poedersuiker en bakpoeder

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Koch!:

Krakelingen met zeezout

Ingrediënten:
bloem, grof zeezout, lauwwarm water, natriumbicarbonaat, suiker en gist

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Schupfnudeln met rucola, rode uien en parmezaan

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, bruine basterdsuiker, eieren, bloem, knoflook, nootmuskaat, olie, parmezaanse kaas, peper, rode uien, rucola, zout en vastkokende aardappelen

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Kaassoufflé

Ingrediënten:
almblütenkäse, boter, ei, parmezaanse kaas, peper, bieslook, rozemarijn, tijm en tilsiter

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch