Noord-Amerikaans

Zoek naar Noord-Amerikaans in jouw eigen kookboeken

Noord Amerikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella bijt:

De noten van het union square cafe

Ingrediënten:
amandelen, boter, cashewnoten, cayennepeper, donkere basterdsuiker, hazelnoten, maldonzout, noten, paranoten, pecannoten, pinda’s, rozemarijn en walnoten

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella bijt:

De noten van het union square cafe

Ingrediënten:
amandelen, boter, cashewnoten, cayennepeper, donkere basterdsuiker, hazelnoten, maldonzout, noten, paranoten, pecannoten, pinda’s, rozemarijn en walnoten

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Chipotle barbecuesaus

Ingrediënten:
chilipoeder, chipotlepeper in adobosaus, droge rode wijn, knoflook, peper, rijstazijn, tomatenketchup, ui, water, wijnazijn, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Hert met romige bonen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bleekselderij, boter, extra vierge olijfolie, gerookte doorregen bacon, hertenlendenbiefstuk, kippenbouillon, knoflook, mais, olijfolie, rozemarijn, slagroom, tijm, tuinbonen, ui, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / wild
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Gestoofd lamsvlees met de drie gezusters

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillonblokje, flespompoen, gedroogde rode spaanse peper, komijnzaad, lamsbout, mais, olijfolie, schapenschouder, tomaat in blik, ui, wortel en zeezout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kerrie-barbecuesaus

Ingrediënten:
chilipoeder, droge rode wijn, kerriepoeder, knoflook, peper, rijstazijn, tomatenketchup, ui, water, wijnazijn, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Mosterd-barbecuesaus

Ingrediënten:
chilipoeder, dijonmosterd, droge rode wijn, knoflook, mosterdpoeder, peper, rijstazijn, ui, water, wijnazijn, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria U.S.A.:

Taart van gedroogde appeltjes - apple stack cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine suiker, dubbelkoolzure soda, ei, gedroogde appel, kaneel, karnemelk, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, plantaardig vet, poedersuiker, vanille-essence en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Drinken / cocktails uit Sous-vide thuis:

Big Easy does it

Ingrediënten:
citroenschil, hibiscusbitter met roze peperkorrels, rye whiskey, venkelgroen en venkellikeur

Keuken:
Amerikaans
Soort:
sous-vide
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Lichte barbecuesaus

Ingrediënten:
chilipoeder, droge rode wijn, groentebouillon, knoflook, peper, rijstazijn, tomatenketchup, ui, water, wijnazijn, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / ontbijt / lunch uit De dikke vegetariër:

Sodabrood uit de koekenpan met olijfolie

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, brood, olijfolie, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / voorgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Gebonden vissoep "Manhattan"

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, gedroogde tijm, groentebouillon, knoflook, ontbijtspek, peper, peterselie, sint jacobsschelpen uit blik, tomaten uit blik, ui, visbouillon en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Pindasoep uit de South - southern goober soup

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroensap, droge sherry, kippenbouillon, pinda, pindakaas, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Abrikozensiroop - apricot syrup

Ingrediënten:
abrikozennectar en kristalsuiker

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / siroop
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Salade met tarwekorrels - wheatberry salad

Ingrediënten:
appel, bulgur, courgette, dragonazijn, franse mosterd, gemalen chilipeper, kikkererwten, kerriepoeder, knoflook, komijnpoeder, komkommer, korianderpoeder, kruidenazijn, magere yoghurt, olijfolie, peper, rode paprika, sjalot, tarwekorrels, verse peterselie en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / bijgerecht uit Jamie's Amerika:

Broccolisalade

Ingrediënten:
bieslook, broccoli, dijonmosterd, extra vierge olijfolie, gerookte doorregen bacon, knoflook, olijfolie, tomaat, witte wijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Kip op het bierblik

Ingrediënten:
bier, bruine suiker, chilipoeder, gerookt paprikapoeder, kip, komijnzaad, olijfolie, venkelzaad, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Biefstuk met blauwe-kaasboter, champgnonketchup en salade

Ingrediënten:
arachideolie, blauwe-kaasboter, champignonketchup, gerookt zeezout, olijfolie, runderribstuk, zeezout, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Blauwe-kaasboter

Ingrediënten:
boter en stilton

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Gestoofd hertenvlees met jeneverbessen

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, jeneverbes, knoflook, olijfolie, peterselie, rozemarijn, runderbouillonblokje, stoofvlees, ui, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Chili con Jamie

Ingrediënten:
bonen, gedroogde spaanse peper, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, kaneelstokje, knoflook, koffie, laurier, melasse, olijfolie, oregano, paprika, rode spaanse peper, rode ui, runderborst, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Champignonketchup

Ingrediënten:
champignons, foelie, kruidnagel, maïzena, rode wijn, rode wijnazijn, sjalot, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / techniek
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Recept uit Jamie's Amerika:

Hete chilisaus

Ingrediënten:
appelsap, chilipoeder, ciderazijn, knoflook, lichtbruine rietsuiker, olijfolie, rode spaanse peper, tomaat, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Appelkastanjevulling - apple and chestnut bread stuffing

Ingrediënten:
appelsap, bleekselderij, boter, broodkruim, goudrenet, kalkoenbouillon, kastanje, kippenbouillon, salie, tijm, ui, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gevogelte / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / nagerecht uit Culinaria U.S.A.:

Pompoentaart - pumpkin pie

Ingrediënten:
ahornstroop, bruine rum, droge bakvulling, ei, gemberpoeder, kaneelpoeder, korstdeeg, nootmuskaat, pompoenpuree, room en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / feestdagen
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / nagerecht uit Culinaria U.S.A.:

Zoete aardappeltaart - sweet potato pie

Ingrediënten:
bataat, boter, bruine suiker, ei, gecondenseerde melk, nootmuskaat, piebodem, vanille-essence en zoete aardappel

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding