Italiaans

Een selectie van de lekkerste Italiaanse recepten op HeerlijkZoeken.

Zoek naar Italiaans in jouw eigen kookboeken

Italiaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Italiaans gestoofd lamsvlees met bietenloof en soffritto

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bietenloof, knoflook, lamsschouder, ontbijtspek, rode chilipeper, rode wijn, tomaat, ui, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, versgemalen zwarte peper, wilde spinazie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
tajine / lamsvlees
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Risotto met appel, walnoot en gorgonzola

Ingrediënten:
basisrecept voor risotto, boter, bouillon, citroensap, extra vierge olijfolie, gorgonzola, handappels, marjolein, parmezaanse kaas, walnoten, zachte geitenkaas, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Lunch uit Heerlijk simpel:

Florentijnse eieren met wilde spinazie

Ingrediënten:
ei, eidooier, engelse muffins, nootmuskaat, olijfolie, overjarige kaas, roomboter, sjalot, wilde spinazie en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Risotto con moscardini e scampi - Rijstschotel met pijlinktvis en garnalen

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, doperwten, knoflook, moscardini, olie, parmezaanse kaas, peterselie, pijlinktvisjes, rondkorrelrijst, scampi, steurgarnalen, tomaten, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Risotto con bieta e seppie - Rijstschotel met snijbiet en pijlinktvis

Ingrediënten:
knoflook, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, pijlinktvis, rondkorrelrijst, snijbiet, tomaten, visbouillon, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vis
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Suppli - Krokante rijstballen

Ingrediënten:
broodkruim, ei, ham, mozzarella, olie en risotto

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella bijt:

Mozzarella in Carozza

Ingrediënten:
bloem, ei, mozzarella, milde olijfolie, volle melk, witbrood en zout & peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Spaghetti con prosciutto di Parma - Spaghetti met parmaham

Ingrediënten:
basilicum, groene olijven zonder pit, knoflook, olijfolie, parmaham, parmigiano-reggiano, peperoncino, slagroom en spaghetti

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Bollito misto - Gemengd gekookt vlees

Ingrediënten:
bleekselderij, cotechino, cugnà, kalfsborst, kalfstong, kip, kruidnagel, mostarda di cremona, runderlende, rundersukade, salsa rossa, salsa verde, ui, wortel en zampone

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / bouillon
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Risotto met zeevruchten

Ingrediënten:
bloem, carnarolirijst, crème fraîche, droge witte wijn, kammosselen, knoflook, langoustine, mosselen, olijfolie, pijlinktvis, rauwe gamba, sjalot, tomaat, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, visbouillon, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Risotto met champagne

Ingrediënten:
boter, bouillon, carnarolirijst, champagne, crème fraîche, parmezaanse kaas, sjalot, verse kervel, versgemalen zwarte peper, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Gevulde kiprolletjes

Ingrediënten:
boter, kippenborst, knoflook, olijfolie, paddestoelen, parmaham, ricotta, tagliatelle, verse dragon, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

Italiaanse soep van brood en kool met salieboter

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, boerenbrood, boter, bouillon, cavolo nero, fontina, knoflook, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, rozemarijn, salie, savooiekool, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht uit De Zilveren Lepel:

Appelbeignets - frittelle di mele

Ingrediënten:
appel, beslag met champagne, citroensap, olijfolie, poedersuiker en rum

Keuken:
Italiaans
Soort:
fruit / vegetarisch / frituur
Een recept uit  - Elena Spagnol - I gelati fatti in casa con en senza macchina

Diner / nagerecht uit Elena Spagnol - I gelati fatti in casa con en senza macchina :

Combinaties voor ijstaarten 12: sinaasappelijs met chocoladeparfait

Ingrediënten:
chocoladeparfait en sinaasappelijs

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Zeevruchtensaus - sugo agli scampi e cappesante

Ingrediënten:
ansjovis op zout, cognac, langoustine, olijfolie, passata, peper, scampi, sint-jakobsschelp, sjalot, verse bladpeterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / warme sauzen
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Selderij met gorgonzola

Ingrediënten:
selderij en kaas

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Rijst met aardappels

Ingrediënten:
aardappels en rijst

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Francesca Bazzuro - de zilveren lepel

Recept uit de zilveren lepel:

Pastahalvemaantjes met eend op stoofpotje van rode ui tomaat courgette en mascarpone

Ingrediënten:
courgette, eend en mascarpone

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Crostini met zoetzuur - crostini in agrodolce

Ingrediënten:
bloem, boter, kappertjes, peper, pijnboompitten, rauwe ham, sinaasappelsap, stokbrood, suiker, sultana's, water, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht / basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding wortels

Ingrediënten:
suiker, water, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tartaar van verse ansjovis met bottarga van harder

Ingrediënten:
bottarga, chilipeper, citroen, extra vergine olijfolie, kerstomaat, peperoncino, rucola, verse ansjovis, verse bladpeterselie en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tarbot met kappertjes, snijbiet en rode paprika uit de oven

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, heilbot, kappertjes, knoflook, olijfolie, oregano, peper, rode paprika's, snijbiet, tarbot, venkelzaad, verse bladpeterselie, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lasagne met lamsgehakt en paprika

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bruine fond, dieetmargarine, kippenbouillon, knoflook, lasagnavellen, laurier, magere melk, mager lamsgehakt, parmezaanse kaas, rode wijn, tomatenpuree, ui, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / lamsvlees