Japans

Zoek naar Japans in jouw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige dulse en daikonsalade

Ingrediënten:
arachideolie, daikon, dulse roodwier, jalapeñopeper, limoen, olijfolie, serrano chilipeper, thaise peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige miso-sojadipsaus

Ingrediënten:
honing, mirin, misopasta, rijstazijn, sake, sojasaus, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snelle edamame met zeewier

Ingrediënten:
borlottibonen, edamamebonen, gemberwortel, groentebouillon, hijiki, kombu dashi, lente ui, limabonen, neutrale olie, peper, sojasaus, tuinboon, zeewier en zout

Keuken:
Japans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

In tempura gefrituurde groente met sojasaus en rijstazijn

Ingrediënten:
frituurolie, groente, rijstazijn, sojasaus en tempura

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Sushi

Ingrediënten:
boter, ei, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, norivel, rijstazijn, suiker, sushirijst, tonijnfilet, wasabi, wortel, zalmfilet en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rijstomelet

Ingrediënten:
boter, ei, kippenbout, melk, shiitake, tomatenketchup, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, wortel en zout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Donburi van kip en champignons

Ingrediënten:
arachideolie, boter, groene spaanse peper, japanse rijst, japanse rijstwijn, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, shiitake, suiker, tofu en gember

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sushi oshizushi (geperste sushi)

Ingrediënten:
gerookte makreel, gerookte palingfilet, gerookte zalm, japanse ingelegde gember, paars shisopoeder, sushirijst en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Basisrecept uit A little bite of Beddington:

Sushirijst

Ingrediënten:
rijstazijn, suiker, sushirijst, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sushi maki (Gevulde sushirijst in nori)

Ingrediënten:
avocado, gezouten haring, ingelegde japanse gember, komkommer, krabvlees, norivellen, sushirijst, tonijn en wasabi

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Sushibonbons

Ingrediënten:
avocado, gemarineerde makreel, gerookte zalm, rode biet, sishoscheuten, sushirijst en tonijn

Keuken:
Japans
Soort:
vis
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Mosselen met zeewier en wasabidressing

Ingrediënten:
gedroogd zeewier, jumbo mosselen, sesamolie, sojasaus en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Japanse aubergines met gember en sojasaus

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, gember, lente-ui, sesamzaad, sojasaus, suiker, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Futo-Maki-Sushi

Ingrediënten:
avocado, norivellen, sushirijst, tofu, vis en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Nigiri-Sushi

Ingrediënten:
ingelegde gember, sojasaus, sushirijst, tonijn en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / vis
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Sushi met nori en vulling

Ingrediënten:
geroosterde peper, japanse omelet, komkommer, lente ui, mossel, rijstazijn, suiker, sushirijst, tonijn, yaki-nori vellen, zalm en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Japanische Buchweizennudeln mit Blumenkohl - Japanse soba-noedels met bloemkool

Keuken:
Japans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Basisrecept uit Rijst en risotto:

De lekkerste sushi basisrecept

Ingrediënten:
rijst, rijstazijn, sake, suiker, venkelpoeder, water en zout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene thee bouillon met udon-noedels met stemgember

Ingrediënten:
groene theeblaadjes, stemgember, udonnoedels en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Noel Cottrell, D. Pieters en M. Cottrell - Sushi, lekker en eenvoudig

Recept uit Sushi, lekker en eenvoudig:

Omgekeerde rolletjes

Ingrediënten:
komkommer, norivellen, omelet, sushirijst, takuan en wit sesamzaad

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner / lunch / buffet uit Wrap 'n roll:

Aziatische paddenstoelenburgers

Ingrediënten:
bieslook, blauwschimmelkaas, cashewnoten, chinese bieslook, knoflook, miso, portobello, rode paprika en sojasaus

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Snack of tussendoortje uit De herenkookclub:

Gemarineerd maatje op huisgemaakte melbatoast

Ingrediënten:
droge witte wijn, nieuwe haring, oud witbrood, slagroom en ui

Keuken:
Japans
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Japanische Miso-Suppe mit Soba-Nudeln / Japanse miso-soep met soba noedels

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Japanse runderreepjes met sesam en mie

Ingrediënten:
arachideolie, bosui, eiermie, japanse rijstwijn, japanse sojasaus, medium sherry, mierikswortel, rosbief, sesamolie, sesamzaad, wasabi en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vlees / pasta/noodles