Japans

Zoek naar Japans in jouw eigen kookboeken

Japans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Gezuurde rijst sumeshi

Ingrediënten:
japanse rijst, japanse rijstazijn, kombu, suiker en zeezout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Simpele sushirollen norimaki

Ingrediënten:
gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, nori-zeewier en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Slarolletjes

Ingrediënten:
citroensap, gerookte schelvis, gerookte vis, gerookte zalm, gezuurde rijst, ijsbergsla, japanse rijstazijn, japanse sojasaus, kapper-appeltjes, kappertjes, kropsla, laurierblad, lollo rosso slabladeren en viskuit

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Twee maal gebakken aardappel met misopasta en lente-ui

Ingrediënten:
aardappel, boter, donkere sesamolie, lente-ui, melk, misopasta en olijfolie

Keuken:
Japans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Recept uit Mas is meer:

Vinaigrette

Ingrediënten:
bonitovlokken, dashiazijn, druivenpitolie, olie van gedroogde gambakoppen, japanse peperplant, shisoblad, watermeloensap en xanthaangom

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / voorgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Marinierte Muscheln mit Wasabi - Gemarineerde mosselen met wasabi

Keuken:
Japans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Bijgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Gewürzte Reisbällchen (Onigiri) mit Shiitake Pilzen / Gekruide rijstballetjes met shiitake paddenstoelen

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / paddenstoelen
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Rindertatar mit Lotuswortel - Rundertartaar met lotuswortel

Keuken:
Japans
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Recept uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Dashi-Brühe - Dashi-bouillon

Keuken:
Japans
Soort:
bouillon / vis
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Omelet-buideltjes-sushi fukusa-zushi

Ingrediënten:
ansjovis, eieren, gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse sojasaus, maïzena, mitzuna, sesamzaad en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit E. Kazuko en P. Cassidy - Simpel Sushi

Recept uit Simpel Sushi:

Grote sushirollen futomaki

Ingrediënten:
eieren, gedroogde pompoen, gezuurde rijst, ingelegde gember, japanse rijstazijn, japanse sojasaus, mirin, nori-zeewier, shiitake, spinazie, tijgergarnalen, wortel en zoete sherry

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Recept uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

1

Keuken:
Japans
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / nagerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Klebreisbällchen mit süßer Bohnenpaste (Michi) - Kleefrijstballetjes met zoete bonenpasta

Keuken:
Japans
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Diner / hoofdgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Eiersstich mit Meeresfrüchten (Chawanmushi) - Eierstich met zeevruchten

Keuken:
Japans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gebakken bonen met boter

Ingrediënten:
boter, chilipeper, kidneybonen, kombu, melassestroop, mosterdpoeder, neutrale olie, pintobonen, tomatenpuree, ui, witte boon, zout en zwarte boter

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Tsukune

Ingrediënten:
gember, geroosterde sesamolie, kippendijvlees, knoflook, lente-ui, panko, yakatorisaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Yakatorisaus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gember, knoflook, lente-ui, mirin, sake, sherryazijn, sojasaus en zwarte peperkorrels

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte tofoe met shiitakes

Ingrediënten:
arachideolie, gele paprika, gemberwortel, groene paprika, groentebouillon, knoflook, lente ui, neutrale olie, paddenstoelen, rode paprika, sake, shaoxingwijn, sherry, shiitake, sojasaus, tofu, ui, water en witte wijn

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Ponzusaus

Ingrediënten:
citroensap, honing, kombu, limoensap, mirin, yuzu-sap en zeewier

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Misosoep

Ingrediënten:
aonori gedroogde zeewiervlokken, bamboespruit, dashi-bouillon, gedroogde chilipeper, gedroogde sinaasappelschil, gerst-miso mugi-miso, lente-ui, lijnzaad, maanzaad, olie, sansho-peper, sesamzaad, shii-takes, witte asperge en wortel

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte tofoe met (boeren)kool of bladgroente

Ingrediënten:
arachideolie, boerenkool, gele paprika, gemberwortel, groene paprika, groentebouillon, knoflook, kool, lente ui, neutrale olie, paksoi, rode paprika, sake, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, tofu, ui, water, witte kool en witte wijn

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte tofoe met broccoli of bloemkool

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkoolpuree, broccoli, gemberwortel, groentebouillon, knoflook, lente ui, neutrale olie, sake, shaoxingwijn, sherry, sojasaus, tofu, ui, water en witte wijn

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Ovengebakken seitan met knoflook

Ingrediënten:
knoflook, neutrale olie, peper, seitan en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Misosoep

Ingrediënten:
hatcho miso, kombu dashi, lente-ui, miso en zijdetofu

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Teriyaki van makreel

Ingrediënten:
makreel, mirin, sake, sojasaus en suiker

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Japanse dipsaus

Ingrediënten:
bosui, japanse sojasaus, medium sherry, mierikswortel, rijstazijn en wasabi

Keuken:
Japans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch