Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Kreeftkroketten - Ferry van Houten, 2014

Ingrediënten:
arachideolie, bechamelsaus, broodkruim, cognac, dille, dragon, ei, eidooier, grove zaanse mosterd, kervel, kreeftenvlees, limoensap, spaanse peper en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Philip Mechanicus - De vrolijke keuken

Snack of tussendoortje uit De vrolijke keuken:

Sinterklaaskaasspeculaar

Ingrediënten:
bladgelatine, citroensap, mascarpone, melk, roomboter, speculaas en stemgember

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoete hapjes
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Rijksmuseum kookboek:

Wafels met advocaat en slagroom

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, brandewijn, ei, eidooier, melk, rietsuiker, slagroom, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Andijviestamppot

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, boter, melk, peper, spekblokjes en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / aardappelgerecht
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Stamppot van raapstelen

Ingrediënten:
aardappel, bosui, boterroom, knoflook, laurierblad, lente-ui, peper, raapstelen en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / aardappelgerecht
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Rijksmuseum kookboek:

Vanillevla

Ingrediënten:
eidooier, maïzena, melk, slagroom, suiker en vanillestokje

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / pudding / zuivel
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Kreukels, krenten, kappers en zeekat

Ingrediënten:
alikruiken, inktvis, kappers, krenten, olijfolie, pastis, peper, venkelknollen, venkelzaad, witte port en zeekat

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / sous-vide
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Poffertjes van aardappel en oester met bieslookmayonaise

Ingrediënten:
aardappel, aardappelzetmeel, arachideolie, bieslook, eidooier, maïzena, oester, peper, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
pannenkoeken en flensjes / aardappelgerecht
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Consommé van duif met morieljes en gevulde ravioli

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, duiven, eiwit, kruidnagel, laurierblad, madeira, morielje, olijfolie, pastadeeg, peper, peperkorrel, peterselie, prei, room, water, winterwortel, wontonvellen en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
bouillon
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / voorgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Klassiek mosterdsoep

Ingrediënten:
bouillon, knolselderij, peper, prei, slagroom, ui, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / mosterd
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / voorgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Mosselen met venkel, gember en chilipeper

Ingrediënten:
boter, chilipeper, knoflook, koriander, mossel, pernod, sjalot en venkelknol

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / sous-vide
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Sedani in de oven

Ingrediënten:
bloem, gekookte ham, margarine, melk, oude hollandse kaas en sedani

Keuken:
Nederlands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Tibetaan

Ingrediënten:
gerstemeel, volkoren tarwemeel, water, zonnebloemolie, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Rijstbrood

Ingrediënten:
sesamzaad, volkoren tarwemeel, water, zilvervliesrijst, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / rijst
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Stamppot van geroosterde koolraap met gehaktballetjes

Ingrediënten:
boter, cremato balsamico, ei, gemalen kruidnagel, half om gehakt, halfvolle melk, knoflook, koolraap, kruimige aardappelen, milde olijfolie, paneermeel, rucola, sjalotten en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
varkensvlees / rundvlees / groente
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Hele geroosterde knolselderij met botersaus

Ingrediënten:
bieslook, citroenrasp, citroensap, knolselderij, milde olijfolie, roomboter en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Gevulde flensjes met yoghurt-kwarkvulling

Ingrediënten:
bloem, boter, cacaopoeder, ei, melk, suiker, yoghurt en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Groene asperge met bladerdeeg

Ingrediënten:
bladerdeeg, groene asperges en groene pesto

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Aubergine van de barbecue met miso-honingmarinade

Ingrediënten:
aubergines, bosuitjes, chilivlokken, honing, koriander, milde olijfolie, mirin, misopasta, sesamzaad en sojasaus

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Focaccia

Ingrediënten:
bloem, gebuild meel, gist, olijfolie, olijven, rozemarijn, water, zeezout en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Veldslaroomsoep met crunchy pittentopping

Ingrediënten:
baguette, groentebouillonblokje, knoflook, knolselderij, kookroom, milde olijfolie, peterselie, pompoenpitten, roomboter, ui, veldsla en zonnebloempitten

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Snack of tussendoortje uit Nederland op z'n lekkerst:

Miniquiches met waterkers en gerookte zalm

Ingrediënten:
bladerdeeg, bosui, citroen, ei, knoflook, roomboter, slagroom, waterkers en zalmfilet

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Nederland op z'n lekkerst:

Appeltaart met walnoten

Ingrediënten:
abrikozenjam, amandelmeel, citroenrasp, citroensap, elstar appel, gedroogde cranberries, lichtbruine basterdsuiker, maïzena, plantaardige boter, rozijnen, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, speculaaskruiden, tarwebloem, walnoten en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Broccolirijst met kipdijfilet en pompoen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, broccoli, kippendijfilet, knoflook, olijfolie, oranje biologische pompoen, ras el hanout, rode ui, sinaasappelrasp en sinaasappelsap

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte / groente